Érdekes előadások,
megdöbbentő ötletek,
katarzis felsőfokon


Saját írások

Olvasóink írták

Hozzászólások

Ják a sajtó szemével...

Google fényképes bemutató a Jáki templomról

SzavazásokA világ, ahogy mi látjuk....

A Jáki ÖTE facebook oldala
 Ják régen és most
-facebook közösségi oldal


Görgey Artúr halálának 100. évfordulójára


- Szelestey P. Attila írása-

Ami kötelező, az pusztít- és itt csak kötelező van
forrás: hvg.hu

Interjú Vekerdy Tamással
Legyünk cinkosai a gyerekeinknek, avagy hogyan éljük túl az iskolát
forrás: wmn.hu

Vekerdy Tamás: Érzelmi biztonság kell a gyereknek, nem hajsza
 forrás: felelosszulo.hu

Engedjük a gyerekeinket élni!
forrás: Vasárnapi hírek


Katasztrófa szélén az oktatásunk forrás:szeretlekmagyarország.hu

www.hekasokenasok.hu


A szombati futóverseny képeiVálogatás Szelestey P. Attila
templomi képeiből                                      

Elkészült a tornaterem!
Várják a sportolni vágyókat!


Képek a szombati Narda-Ják túráról


Sikeres vizsgát tettek az önkéntes tűzoltók    

Képek a felkészülésrõl
Videó a felkészülésről
Videó az eredményhirdetésről
2013. II. negyedév

2013. III. negyedév

2013. IV. negyedév

2014. I. negyedév

Szóljon hozzá Ön is!

I. rész: Hová tűnt a jak-kozseg.hu?
Szombathely járási hivatali információk
Várható idõjárás elõrejelzés
Mûhold képek

Állandó oldalak

Tornászok oldala

Házunk táján


Szerkesztõ:
Kovács Ákos

Fontos törvények a parlament honlapjáról

Divat, életmódSzerkesztõ:
Juhász Tímea

Aerobik


Szerkesztõ:
Némethné
Takács Krisztina

Jáki Önkéntes Tûzoltó Egyesület

Szerkesztõ:
Dobos Dániel
Horoszkóp
Kifestõk, mesék
Idézetek, bölcsességek

Tipp
:  Ha  megnyomod az F  11 billentyût,  a böngészõsáv eltûnik, és a  weblap teljes oldalon lesz olvasható.
Ha újra megnyomod az F 11 billentyût,  a böngészõsáv ismét láthatóvá válik.

Részlet a Polgári Törvénykönyv 80.§ (paragrafusából)

 
A képmás nyilvánosságra hozatalának tilalma nem vonatkozik a nyilvános eseményekrõl, rendezvényekrõl, táj- és utcarészletekrõl készült felvételekre, amikor tehát az ábrázolás módja nem egyéni, amikor a felvétel összhatásában örökít meg a nyilvánosság elõtt lezajlott eseményeket. A nyilvánosságra hozatalhoz a felvételen ábrázolt személy hozzájárulására van viszont szükség, ha - az összes körülményre tekintettel - megállapítható a felvétel egyedisége, egyéni "képmás"-jellege. A nyilvános helyen (utcán, kiállításon, elõadáson, sportmérkõzésen stb.) megjelenõ személyek nem sérelmezhetik alaposan azt, hogy tudósításban (riportfilmben, tv.-híradóban) a közönség körében az õ képmásukat is felveszik és vetítik. Ez - ha nem visszaélésszerûen, nem sértõ módon történik - valóban nem tekinthetõ a "képmás közzétételének". (BH1985. 17.)

 
Mindazon által, amennyiben bárkinek kellemetlen, hogy képmásával ezen az oldalon találkozik, kérem jelezze e-mail címemen,és én eltávolítom a képet.

Juhászné Müller Enikõ

 

Kedves Látogató!

Az információ hatalom, ezt mindannyian tudjuk. 

A tájékozottság rohanó világunkban életünk alapvetõ feltételévé vált. Megfelelõ ismeretek nélkül elveszett emberek vagyunk,és menthetetlenül  eltévedünk a bürokrácia labirintusában. Az információ hiánya, a tájékozatlanság érdektelenné, fásulttá tesz minket, elõbb-utóbb elszigetelõdünk, becsukjuk a szemünket, és homokba dugjuk a fejünket. Elmegyünk egymás mellett, néha panaszkodunk, hogy másképp kellene, de senki nem tesz semmit. Talán azért, mert nem tudja, hogy mit tehet, és hogyan kezdjen hozzá.

Aztán jönnek az önkormányzati választások, és pár percig úgy érezzük, hogy fontosak vagyunk, közösségünk vezetõje kíváncsi a véleményünkre. A tapasztalt választópolgár tudja, hogy ez az érdeklõdés csak 1-2 hétig tart, a hatalom elvesztésétõl való félelem motiválja és célja nem a terveink megismerése, hanem az " X " a neve mellé a választás napján. És négy évig itt vége is van az érdeklõdésnek. Vannak fórumok, ahol ugyan elmondhatnánk a véleményünket, kérdezhetnénk, de úgy látszik a nyilvánosság szép lassan  elalszik, és még a közmeghallgatásra sem ébred fel. 

Választási kampány idején a lakótelepen tartott fórumok hangulata, az ott összegyûlt emberekkel történt találkozás döbbentett rá, hogy mennyire nem tudunk egymásról semmit. Évek óta egy lakótelepen lakunk, talán egy utcában , és még egymás nevét sem ismerjük. Pedig vannak köztünk lelkes, széles látókörû emberek. Vannak ötleteik, elképzeléseik, de hallgatnak, mert nem ismerik a céljuk eléréséhez szükséges eszközt, és nem érzik maguk mögött a a közösség támogatását. Hogyan is érezhetnék, ha a közösség még a létezésükrõl sem tud!? 
Meggyõzõdésem, hogy a mai pénztelen világunkban magukban az emberekben rejlik az a szinte végtelen erõforrás, az a rejtett energia, amivel értéket teremthetünk. S ennek az értéknek az építõanyaga nem a pénz, hanem a lelkesedés. Erre még pályázatot sem kell írni, ez színtiszta önerõ. 

A falu közösségi életét sajnos már hosszú évek óta a tudatos információmegvonás jellemzi. A falutévén egyik nap hirdetéseket, másik nap   a változatosság jegyében a Windows érdekfeszítõ képernyõvédõjét láthatjuk. Ják hivatalos internetes honlapja pedig a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetõ közösségformáló eszköznek, de még naprakész adatközlõnek sem, hiszen a fentlévõ néhol ötéves adatoknak már a "szavatossága" is régen lejárt. Elgondolkodtató az is, hogy ekkora lélekszámú falunak miért nincs mondjuk havonta megjelenõ újsága!?  Jáknál sokkal kisebb közösségek már régóta élnek az írott sajtó nyújtotta lehetõségekkel. Miért nincs a felnövõ fiatalságnak egy klubja, ahol esténként összejöhetnek? Sokszor támad hiányérzetem látván a szépen helyreállított kulturházat. Szép-szép, de nincs megtöltve tartalommal. Talán ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül, különben miért nevezné cikkében a Nyugat.hu újságírója "kétórás településnek" falunkat, ahol a kultúrház is csupán kínai ruha- és cipõárudaként funkcionál, ahonnan 5 kilométert kell gyalogolni Balogunyomba, hogy az idelátogató kisgyerekes turisták találjanak játszóteret? (Ott egyszerre kettõ is van.)  Csupa megválaszolatlan kérdés...  / forrás: nyugat.hu /

Végiggondoltam hát, hogy mit és hogyan tehetek én magam ebben a helyzetben, milyen elérhetõ eszközeim vannak a nagyobb nyilvánosság megteremtéséhez. Így jutottam arra az elhatározásra, hogy weblapot készítek. Ez életem elsõ weblapja. A tökéletestõl ugyan nagyon messze van, sok helyen szorul javításra, de azt hiszem a célnak teljesen megfelel. Ezen a módon szeretnék teret adni a nyilvánosságnak, természetesen minden személyeskedést kizárva, csak a törvényes kereteken belül. Szeretném, ha ezt a weblapot mindannnyian szerkesztenénk, várom az ötleteket, javaslatokat, új témákat, képeket,  esetleg kész cikkeket is.
Néhány menüpont még üres, ezek tartalommal való feltöltése folyamatban van, remélem ebben az intézmények vezetõi is partnerek lesznek. Úgy gondolom, mindannyiunk érdeke, hogy az itt élõ lelkes, tenniakaró emberek, pedagógusok, tanulmányi versenyeken szereplõ fiatalok, sportolók elért eredményei az eddiginél sokkal szélesebb nyilvánosságot kapjanak.

                                                                                                                                                               Juhászné Müller Enikõ" Nincs szükség arra, hogy az ember egy személyben tudjon mindent,

 de ismernie kell,
 hol és hogyan tudja bármilyen kérdésre megtalálni a választ. "


                                                                        Adam Jackson