ÚJÉVI KEDVCSINÁLÓ
A RENDSZERES TESTMOZGÁSHOZ

  Itt az újév. Ilyenkor sokan tesznek fogadalmat a jövõre nézve, hogy hogyan is fognak változtatni az életükön. Így januárban örömmel szoktam tapasztalni, hogy megszaporodnak a résztvevõk az óráimon. Jó látni, hogy a lányok, asszonyok gondolnak az egészségükre.
  Hiszen a tévébõl, rádióból, újságokból, mindenhonnan az egészséges életmód jelszava folyik – sokat és sokan beszélnek róla, mégis kevesen tesznek érte! Érthetõ is, hiszen pld. megváltoztatni egy felnõtt ember több évtizeden át kialakult étkezési szokásait: kemény dió. Számûzni a stresszt az életünkbõl meg szinte lehetetlen.
  Egy valamit viszont ezeknél sokkal könnyebben megtehetne mindenki: rendszeresen mozoghatna! Ez a test, a mi karosszériánk ugyanis erre van kitalálva. Nem arra, hogy naphosszat üljünk a tévé, számítógép, íróasztal, autó kormánya stb. mögött. Ha meg muszáj, mert ilyen a munkánk, akkor feltétlenül meg kell mozgatnunk a tagjainkat!
  Nekem errõl mindig az õsember jut eszembe: mi lett volna vele (és velünk), ha az egész napját, életét nem szakadatlan mozgásban töltötte volna? Hogyan tudta volna leküzdeni a természet adta nehézségeket mobiltelefon, internet, repülõgép stb. segítsége nélkül? Csak ésszel, ügyességgel, gondolkodással és mozgással!
  Szóval, mozogni kellene nekünk is, pld. azért, hogy ne legyünk betegek fizikai és lelki tekintetben is. Jól tudom, hogy milyen könnyû lebeszélni magunkat a rendszeres sportolásról. Sokkal fontosabb vagy inkább annak hitt dolgokra hivatkozunk, s megint nem húzzuk fel a sportcipõt. Most egy csokorra valót szedtem össze a leggyakoribb félelmekbõl, kifogásokból, amelyekre egyben választ is szeretnék adni. Remélem, így kedvet ébresztek, vagy épp az utolsó lökést adom meg a jó döntéshez. Hát, lássuk!

(Válaszok a hivatkozásra kattintva olvashatók!)
"Eleget mozgok én a munkahelyemen meg a háztartásban, nincs erre szükségem!"

"Erre nekem nincs idõm!"

"Erre aztán már igazán nincs energiám, mire haza érek holt fáradt vagyok!"

"Nem is tudom a gyakorlatokat, még soha nem voltam aerobikórán!"

"Na jó, de a többiekkel biztosan nem tudom tartani a tempót!"

"Akkor meg mindenki azt nézi majd, hogy milyen béna vagyok!"

"Hát jó, akkor majd néha-néha elmegyek, az is elég!"

"Állandóan izomlázam lesz?"

"Az aerobik az csak UGRÁLÁS, nekem ez nem való!"

"Otthon már többször is nekiálltam, de mégsem fogytam vele semmit!"

"Túlsúlyos vagyok, szégyellem magam mások előtt, ott biztosan mindenkinek jó alakja van!"

"Könnyen beszéltek, nektek nem fáj a derekatok, térdetek!"

  Ha ezek után még megválaszolatlan kérdések maradtak a kedves olvasókban, szívesen állok rendelkezésre személyesen vagy telefonon, vagy akár ezen a honlapon. Bízom benne, hogy segítettem azoknak, akik szívesen mozognának velünk, csak egy kis rábeszélésre volt szükségük hozzá. Találkozzunk a tornateremben minden hétfőn és szerdán 18 órakor!
                                                                                             Némethné Takács Krisztina
                                                                                           aerobikoktató és Fit-Ball tréner
                                                                                                      Tel.: 556-122