Forrás: http://www.fn.hu

Elloptak két faragványt a Nemzeti Galériából

Műtárgyakat loptak a Magyar Nemzeti Galériából, a Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben ismeretlen tettes ellen indított eljárást.
2011. február 16. 15:38
Elloptak két kőfaragványt a Magyar Nemzeti Galériából (MNG); az intézményben belső vizsgálat indult - közölte a Budai Várban lévő gyűjtemény. A közlemény szerint a kőfaragványok - amelyek becsült értéke darabonként megközelíti az 5 millió forintot - a galéria állandó kiállításáról tűntek el, eddig tisztázatlan körülmények között. A műtárgyak hiányát kedden délután észlelték.

A tolvajok egy, a jáki templomból származó vörös színű, homokkőből készült sárkányfigurás vállpárkánytöredéket és egy fehér márvány domborműves kőlemez bal szélső részletét vitték magukkal. A műtárgyak mechanikai és technikai védelemmel is el voltak látva - olvasható a közleményben.Az MNG fegyveres őrsége a biztonsági előírások szerint haladéktalanul értesítette a rendőrséget, a főigazgató pedig azonnali hatállyal belső vizsgálatot rendelt el az ügyben.

További információ a nyomozás és a vizsgálat lezárulta után várható - írták.A rendőrség korábbi közlése szerint a BRFK ismeretlen tettes ellen indított eljárást.