Köszönet a támogatásért!

Még egyszer a Tûzoltónapról...

Május 27-én gyönyörû verõfényes napra ébredtünk. Jó hír volt ez a tûzoltónapi rendezvény szervezõinek, hiszen a héten kialakult idõjárási viszonyok, és elõjelzések nem kecsegtették õket túlságosan  jó idõvel. Félõ volt, hogy elmossa a programokat az esõ, de ez nem vette kedvüket az önkéntes tûzoltóknak.
A délutáni rendezvény elõkészületei már kora reggel elkezdõdtek, hiszen sok volt a program, a tennivaló. A falu közössége, - ahogy tavaly is- most is megmozdult, az önkéntes tûzoltókon kívül több segítõ kézre is számíthattak. A munka eredményeként helyére került a tûzoltószekér, a traktorgumik, a szalmabálák, szorgos kezek összerakták a sátrat, kijelölték a fõzés helyét, és elkordonozták a veszélyes programok helyszíneit. Elkészült a tábortûz, délelõtt már szólt a zene, kész volt a hangosítás is. Megjegyzem a hordozható "hi-fi" torony egészen elképesztõen nézett ki a furikra erõsített hangfalakkal és a piros szigszalaggal rögzített laptoppal.
Délután akadálytalanul zajlottak a programok. Az elõre meghirdetett lovaglás elmaradt, ennek oka egy sajnálatos baleset, ahol nagy szerencsére személyi sérülés nem történt, viszont anyagi kár igen. A baleset ténye az ijedtség mellett egy kicsit rányomta bélyegét a rendezõk hangulára is. (Utólagos érdeklõdésünkre hivatkozva örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy a ló jól van, és a lába is rendbe fog jönni.)
Hamarosan megérkeztek a motorosok, a görhokisok, a Rendõrség Bûnmegelõzési Osztálya és a Szombathelyi Tûzoltók is, akik bemutatóként felgyújtott autót oltottak el a jáki önkéntesek ifjúsági tagozatával összefogva. Láthattunk latin táncokat,volt lufihajtogatás, arcfestés, íjászat, lövészet, aszfaltrajzverseny. Nagy volt az érdeklõdés a kisállatoknál és a Fekete István Állatvédõ Egyesületnél is, akiknek  az adománygyûjtés mellett sikerült egy kutyust is örökbe adni. Nagy kihívásnak bizonyult a traktorgumi emelõ verseny, ami keményen próbára tette a nevezõ fiatalok erõnlétét. A napot a tombola után a fõzõverseny eredményhirdetése zárta, a zsûri idei gyõztesként a Jáki Karitasz csapatát hirdette ki. Az önkéntesek jövõre újult erõvel, újabb és újabb ötletekkel gazdagodva tervezik a rendezvény megszervezését. Eredményes napot zárhattak, hiszen a nap végére hárman jelentkeztek az egyesület tagjainak sorába.
Igazán jól sikerült több korosztályt megmozgató rendezvény volt, amit a Jáki Önkéntes Tûzoltó Egyesület aktív tagjai szerveztek, és rengetegen támogattak munkájukkal, felajánlásukkal, adományaikkal.
Az egyesület ezúton szeretné megköszönni ezt a támogatást magánszemélyeknek, vállalkozóknak, intézményeknek egyaránt:


Ják Község Önkormányzata
Sportbüfé
Sinka Bt.
Bázel Cukrászda
Szombathelyi Tûzoltóság
Csepreg Önkormányzati Tûzoltóság
Jáki Karitasz
Balogh József
Tóth Antal
Eredicsné Király Judit
Zellesné Király Zsófia
Tóthné Pintér Eleonóra
Rácz család
Hende család
Jáki Nagy Márton Általános Iskola
Rebeka Vegyiáru és Illatszer
Napsugár Vegyeskereskedés
Tóthné Pintér Eleonóra
Tóth Györgyné
Németh Szabolcs
Csenár Márton
Dr. Rátkay László
Radanovits Ferenc
Romanóci Bence
Jánny család
Balczár család
Takács Jánosné
Udvardiné Jánny Ildikó
Udvardi Linda
Máté Zoltánné
Nagy Róbertné
Bárdosi András és Gergõ
Bárdosi László
Bárdosi Sándor
Merõtei József (Manó)
Szanyi Attila
Szendrõdi Viktória
Vöröskereszt
és a Jáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület aktív tagjai

Köszönjük a részvételt:    

 Fekete István Állatvédõ Egyesület:
Sági Gabriella
Rátzné Tölgyesi Judit
Nagy Zoltán

Rendõrség Bûnmegelõzési Osztály:
Némethné Dr. Zsigó Zita rendőralezredes
Varga Sándor rendőrszázados


Pingvinek görhoki csapat:
Sós Attila szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub elnökhelyettese
Sipos Pál edző
Tóth Dominik
Sós Csenge
Sós Levente
Szántó Olivér
Hargitai Barnabás
Harkány Tamás

Jáki motorosok

Latin tánc:
Krausz Fanni
Tóth Dominik