Tornatábor 2011

Hamarosan újra megszólal az iskolacsengõ,s mi sóvárogva gondolunk vissza a tornatáborban eltöltött élményeinkre.

A kicsik közül 25 elszánt fiú és kislány vállalta a tábort. Délelõtt hol izzasztóbb, hol játékosabb edzésmunka folyt. Finom ebéd következett az ÖNO-ban. Elsõ délután a kalandvárosba vezetett utunk. Legelõször i s bevettük a tekintélyes méretû várat,s legalább egy órán keresztül nem is hagytuk el,élveztük tekervényes labirintusait,lengõhídjait, csúszdáit. Az óriási világítótoronyból leívelõ csúszdán a kis elsõsök is bizonyították bátorságukat. A kalózhajót is meghódította kis csapatunk. S az árnyas fák alatt jól esett egy kis hazai szendvics és üdítõ. Következõ napon kellemes volt fáradt izmainkat áztatni a Termálfürdõ vizében. Kis idõ múlva már a gyermekmedencében ugrált, pancsolt, rikoltozott a társaság, feledve a délelõtti izzasztó erõsítést.

Vetélkedõ és háziverseny zárta az elsõ és második osztályosok táborát. A kislányoknál Kenyeri Dorottya és Vágner Elizabet lett az elsõ, a fiúknál Szabó Félix.

A felsõsöknél is hasonlóan teltek a tábori napok. A délelõtti edzésen már komolyabb elemek is szót kaptak. De a vidámságból sem volt hiány. A Tófürdõn kipróbáltuk az összes csúszdát s a csúszásainkat csak a fürdõruhánk bánta. Sétáltunk egy hatalmasat Szombathelyen, s a jutalmunk 5db óriás pizza volt egy szórakoztató tornászfilmmel megspékelve. Készült citromos álom süti, tiramisu és gyümölcssaláta. A finomságokon kívül a tekézésbe is belekóstoltunk.

Jó volt így együtt, örömmel, felhõtlenül tölteni ezeket a lassan búcsút intõ nyári napokat. Már várjuk a következõ nyarat, addig is egy-egy borús õszi matek órán felvillantjuk emlékeink színes, kedves lenyomatát.