Debrecen, torna, forró csoki....


Hogy is függ össze Debrecen, a torna és a forró csoki? Ez a "keserédes" történet következik most.
         
           Volt egyszer egy tornászcsapat, akik nagy útra keltek. Átszelték széltében az országot, kis falujukból - Jákról - eljutottak a messzi-messzi Debrecenbe.
Meghívást kaptak a Bocskai - Venkert Kupára, országos tornászversenyre. Majdnem nyolc órás zötykölõdés után végre magukba szívhatták a város levegõjét. Csodálhatták a tekintélyes méretû Nagytemplom tornyait, a tágas, pompás fõteret, a számukra szokatlan villamosok zaját. A Déry Múzeum fennséges látványát, elõtte a Régészet, a Tudomány, a Mûvészet és Néprajz címû szoboregyüttest. Hamar leszállt az éjszaka s a kis csapat nyugovóra tért szálláhelyén.
Másnap reggel az alsó tagozatos kislányok - második és harmadikosok - léptek a tornaszerekhez. Közülük kimagaslóan jól szerepelt Németh Patrícia, aki összetettben öt debreceni lány mögött a hatodik helyen végzett. Boldogan mosolygott éremmel a nyakában, amit másnap estig nem volt hajlandó levenni. Eközben a felsõs lányaink figyelték a picik versenyét. Az õ szereplésükre délután került sor.
Itt jön a történet keserédes része. A forró csoki köztudottan finom, édes, meleg itóka. Jól is esik belõle a borongós idõben 1 pohárral! (Esetleg kettõvel.) Tán még a versenyláz, izgalom ellenszere is lehet!
         A mi "legvirgoncabb" nagylányunk így gondolkodott: Kéznél  az automata? Finom a forró csoki? Aprópénzem is van? Nosza! Igyunk meg 6 (!) forró csokit egymás után. Így is történt. A mi vagányunk verseny elõtt rendesen "beforrócsokizott". Eleinte nem is volt baj! Csak amikor a tornára került a sor. A 6 pohár édesség megtette a magáét. Leányzónk viaszfehér arccal próbálta legyõzni a forró csokit a 10 cm széles gerendán. Becsületére mondva, végigtornázta a versenyt, persze nem oly virtuóz módon, ahogy azt tõle megszoktuk. ( Forró csoki - Eszter:  6 - 0 )
A csapat több tagja mindent megtett, ami tõle telt! Így végül összetettben a 4. helyen végeztek a 13 csapatot felvonultató erõs mezõnyben. Megelõzve Eger, Villány, Ózd együttesét és sok budapesti csapatot. Megközelítve 0,6 pontra a nagy példakép s egyben rivális debreceni Bocskai iskola gárdáját, akik sorozatosan nyerik az országos bajnokságokat.

Csak az eredményt ismerve nagyon is elégedettek lehetnének! S tulajdonképpen azok is...
Azt még hozzáteszem, hogy Vera néni a forró csokit mindörökre kitiltotta a tornászlányok "itallapjáról".
Így lett ez a kaland egyszerre keserû és édes.

Kívánjuk, csak a történet édes ízére emlékezzenek!

Jáki törzsszurkolókNagyméretű képek a Képek  menüpontban megtekinthetők