Egyenlõre egy-két érdekes momentum a tegnapi Testületi ülésrõl.....csak tömören


- Feltûnt a semmibõl egy rejtélyes idegen, aki  egy okos telefonnal a kezében felûlmúlta a jegyzõ jogi naprakészségét. 

- Ügyészségi vizsgálatok száma az önkormányzatnál. 3?... 4?... 5? ...Válaszolta (kérdezte?!) a jegyzõ, mint a törvény õre.

- A hallgatóság sorából tájékoztatták a jegyzõt, hogy 3,5 tonna feletti jármûvek üzembe helyezéséhez már 1 éve jegyzõi igazolás szükséges. (Jobb késõn , mint soha)!

-A község elõljárójának kis rávezetéssel eszébe jutott , hogy az Áfész ingatlan bizony soha nem volt önkormányzati tulajdon! (Ezért gyorsan ki is javította!)

-A falu tartozása meghaladta a 60 milliót!!! (A felelõs gazdálkodás eredményeképpen)
Felelõs ezért  az iskola ( mint múltunk legnagyobb pénzügyi terhe), most ebben pillanatban azért, mert nem kell fenntartani.
 Az év kérdése: Most mi a kifizetõdõ, ha tartunk fenn iskolát, vagy ha nem ? (El kellene dönteni!)

- Márciusban kiírják a jegyzõi pályázatot!

- Ismét nem sikerült teljesíteni a képviselõ kifejezett kérését, miszerint a polgármesterrel történt írásbeli levelezést jegyzõ úr hozzácsatolja a jegyzõkönyvhöz! (gratulálunk!)

- Rejtélyek a temetési segélyek körül:, egyik nap még "0", másnap már 220. 000 Ft.  ( Ja, bocsánat, az illetékes véletlenül elnézte a sort!??????)

- Csattanó: a költségvetés tervezetét a testület nem fogadta el.

- Érdeklõdõk figyelmébe:  Májusban közmeghallgatás! (Reményeink szerint a képviselõk is idõt tudnak szakítani)

A testületi üléseken Rólunk, a falu lakóinak életérõl, környezetérõl döntenek a lakosság által bizalmat kapott személyek. Kérjük tegyenek róla , hogy a -  történtek súlyára való tekintettel, és a falu rendelkezésre álló kommunikációs eszközeinek használatával -  a falutévé közvetítse a testületi üléseket. Így betekintést nyerünk az általunk megválasztott képviselõk áldozatos munkájába.
Akinek kérdése van(szubjektív elbírálás után) , szívesen feltesszük, mint a hét kérdése!