Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!"


Nem várt sikerrel  zárult  a hétvégére meghirdetett szemétgyûjtõ akció. A szervezõk nagy meglepetésére sokkal többen jöttek el, mint azt  valaha is remélték.
Összefogott kicsi, nagy, tanár, diák, szülõ és óvodás hogy a falu tisztább és szebb legyen. Még az idõjárás is kedvezett a takarítócsapatnak, a gyönyörû, szikrázó napsütésben még a szemétszedés is jó mókának bizonyult.  A lelkes munka közben természetesen nem hiányozhatott a nevetés, a jókedv sem. A sportkör tagjai szombati elfoglaltságuk miatt már pénteken összegyűjtötték a területükön felhalmozódott szemetet. Az akcióról készült képek is jól illusztrálják, hogy egy jó cél érdekében nem lehetetlen megmozdítani a különböző korosztályokat, közösséget. Az összefogás példa értékű, főleg annak fényében, hogy az akció nem kötelező hétvégi programként volt meghirdetve. Az összegyűlt szemét mennyisége láttán sokakban megfogalmazódott, hogy szemléletváltásra lenne szükség, és felmerült az az igény, hogy ezt az akciót félévente meg kellene ismételni, mert sajnos a szemét mindig  újratermelődik. Reméljük ez a jó ötlet a faluban széles támogatást kap majd és idővel hagyománnyá válik.
A szervezők köszönik mindenkinek a részvételt, természetesen a résztvevő felnőttek és gyermekek jutalmazása sem marad el. A tűzoltóság által szervezett rendezvényeken (pl. Gyereknap) válthatják majd be a kapott részvételt igazoló szelvényeket.Még több kép