F I G Y E L E M !

 

Só szoba a jáki Százszorszép Óvodában.

 

Az egészségügyi felmérések szerint az asthma a gyermekkorban a leggyakoribb krónikus betegség világszerte. Az utóbbi idõben elõfordulási gyakorisága csak növekedett. Az allergia szintén népbetegség és az ebbõl kialakuló asthmás betegek száma szintén évrõl-évre nõ.

A só terápia kedvezõ hatású arcüreggyulladás, orr-melléküreg, fül és hangszálgyulladás, légcsõ és hörghurut stb. esetén. Hatására az asthmásoknál csökken a rohamok száma, azok intenzitása, megszûnik a gyulladás, normalizálódik a légzésfunkció, javul a tüdõ oxygén ellátása. Allergiásoknál a tüneteket kiváltó n és IgE szint normalizálódik. Fokozódik a teherbíró képesség. Helyreállítható a szervezet  immunrendszere, annak védekezõ képessége, ami fõleg a légúti védekezõképesség fokozódásában nyilvánul meg.

 

Gyermekeink egészsége érdekében szeretnénk kiépíteni egy só szobát az óvodában.

A só szoba kialakításának költsége: 635 000 F t. 

Ez az összeg a következõket tartalmazza:

-10 m2 sófal  16 cm vastagságban, fa rácsozattal, 1500 kg sómennyiséggel.

-Ventillációs rendszer beépítése.

-sófal mögé beépített vízzáró védõfólia.

-ülõpad.

-somokozó /só homokozó/ fakerettel, 4 oldalán ülõkével, 300 kg sóval.

 
Gyermekeink játék közben, óvoda környezetben, óvodai idõben, térítés nélkül gyógyulhatnak.  Nem kell több ezer forintot költeni a szülõknek só terápiára.

 
A só szoba kialakítását az óvoda Szülõi Munkaközössége anyagilag támogatja, de minden anyagi segítséget örömmel  fogadunk.

 

                                                        Az óvoda dolgozói és Szülõi Munkaközössége