Réthy Sándor Emlékverseny 2013
November 16-án, szombaton iskolánk 5 kis tanulója nagy útra indult. Ekkor rendezték meg Budapesten a XVI. Réthy Sándor Országos Tornászversenyt. Öt autó vágott neki az útnak a ködös kora hajnalban.Szerencsére minden család megérkezett a célhoz, a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium tornacsarnokához, ahol már nyüzsögtek a versenyzők és a szép számú nézősereg.
Bemelegítés közben észrevették szemfüles gyermekein, hogy "híresség" is akad a szurkolók közt. Gáspár Győző testvére, Gáspár Zsolti is tiszteletét tette a versenyen, az ő kislánya is a versenyzők közt volt.

- Megszólítsuk, ne szólítsuk?- tanakodtak a gyerekek. Végül Zsolti széles mosollyal tűrte a közös fotózkodást.    

   
E kis kitérő után először Szabó Félix lépett a szerekhez. A tőle megszokott magabiztossággal, nyugodtan szerepelt. Tudását, tehetségét a kapott pontszámok is megmutatták : Talaj 9,6   Gyűrű: 9,6  Ugrás: 9,4.
Tudtuk, hogy ez a szenzációs összontszám 28,6, de végig izgultunk, hányadik -remélhetőleg dobogós- helyre lesz elég.

Rutinos Félixünket a teljesen kezdő elsőseink váltották a szereken.

   

   

   

Molnár Nikol, Németh Enikő, Takács Dorina és Óvári Ákos a "gyerkőc" kategóriában indultak. Életük első versenyén mindannyian nagyon kitettek magukért. Mindenkinek szépen sikerülte a gyakorlatai mind ugráson, mind talajon.
Teljesítményüket az eredményhirdetésen bronzéremmel jutalmazták.Félix pedig megnyerte ezt az országos versenyt! A 38 fiú versenyző közül ő bizonyult a legjobbnak.
Jutalma egy gyönyörű díj, arany színű szárnyas angyal, ami fáklyát tart a kezében.
Sokat dolgoztunk ezért a sikerért, de megérte!

    
Köszönjük a szülők támogató hozzáállását, mert másképp nem tudtunk volna eljutni Budapestre!

Weidinger Veronika

2013.11.26.