Rákoskert Kupa

Budapest 2013. december 14.


December 13-án pénteken elindult kis tornászcsapatunk egy budapesti országos versenyre, a Rákoskert Kupára.
Kisbuszunk hasította a kilométereket, mi pedig vidáman énekeltünk az úton. Mikor kifogytunk a dalokból érdekes filmekkel szórakoztattuk magunkat. Budapestre érkezve gyönyörű látvány fogadott minket, fényárban úsztak a hidak, a Budai Vár, a Parlament, az utcák. A Vörösmarty téren elvegyültünk a karácsonyi vásár forgatagában.  A hideg időben jól esett majszolni a kürtöskalácsot. Szálláshelyünkön gyorsan elhelyezkedtünk s folytatódott a bohóckodás, játék. Az éjszaka mindenkinek máshogy telt, volt aki a kispárnáját, volt aki az otthoniakat hiányolta kicsit, de 11 óra körül már csend és béke honolt a kollégiumi szobákban.
Másnap a korai ébredés és reggeli után már a kollégium előcsarnokában elkezdődött a bemelegítés. A verseny helyszínén már rengeteg gyerek nyüzsgött, alig fértünk el a bemelegítő teremben. Az alsós kislányoknál 18 csapat versengett. Lányaink Kenyeri Dorottya, Németh Petra, Novák Tamara, Boda Angéla, Timár Tirza, Balczár Hajnalka. Talajon csodaszép gyakorlatokat mutattak be. Ugráson voltak rontások, a gerenda közepesen sikerült. Ez a teljesítmény a 8. helyre lett elég.  A csapat legjobbja Kenyeri Dorottya volt.
A fiú mezőnyben a tatabányai és szegedi fiúk kiemelkedően szerepeltek. Szerencsénkre a mi Szabó Félixünk is derekasan állta a sarat. Ugráson 9,55, gyűrűn 9,45, talajon 9,70 pontot gyűjtött. Ezzel a dobogó 2. fokára állhatott fel.. Szép volt Félix!
Nagylányaink csapata foghíjasra sikeredett. A rutinos két 8. osztályos nagylány nem versenyzett. Kicsikkel - Kenyeri Dorcsival és Németh Petrával - töltöttük ki az űrt.
További csapattagok: Varga Dorina, Németh Patrícia, Völgyi Nóra, Papp Kamilla.
A lányok nagyon szépen helytálltak. 18 csapatot számláló mezőnyben a 11. helyezést érték el. A csapat legjobbja Papp Kamilla lett.
Hazafelé megtöltöttük hasunkat a budaőrsi McDonaldsban, majd a buszon elcsendesedett a jáki "különítmény". Éjfél körül arra ébredtünk, hogy itthon vagyunk, Jákon.

Weidinger Veronika