Petíció a Változás mellett....


Pénteken a Lakótelepen Horváth György lakógyűlést hívott össze, aminek helyszíne a Sziklakert Tekéző volt. Az összejövetel célja és témája az utak állapota, a fásítás, ligetesítés, járdaépítés elmaradása miatt kialakult helyzet értékelése, valamint konkrét ötletek, javaslatok kérése, milyen lépéseket tudnak tenni ezek megoldása érdekében. Horváth György tájékoztatta a megjelent családok képviselőit, hogy eddig ezekben az ügyekben személy szerint mit tett, és hangot adott elkeseredésének, hogy többéven át tartó próbálkozásai ellenére  az ígérgetésen kívül eddig semmilyen tényleges eredményt nem ért el. Egyedül. Ezért kéri most a Lakótelep közösségét, akik mindannyian szenvednek ezektől az állapotoktól, hogy lépjenek fel közösen, fogalmazzanak meg egy beadványt, és konkrét kéréssel forduljanak a képviselő-testülethez.
Több lakó is hozzászólt, volt aki meghívta volna a polgármestert és a testületet, hisz ők ebben az ügyben az illetékesek igazán. ( Megjegyzendő, hogy már  többen többször intéztek kérdést az utakkal kapcsolatban a polgármester felé az elmúlt években, a válasz mindig ugyanaz volt. Javaslatokat a megoldásra még nem hallottunk, csak azt hogy nincs rá pénz, pályázat ugyan van, de túl sok az önrésze .....és még sorolhatnám a kifogásokat  ).
Többen keveselték a megjelent lakók számát, például hiányolták a kisgyerekes családok képviselőit, és a babákat gödrökön keresztül gyerekkocsiban tologató kismamákat. Ennek az érdektelenségnek az alapja bizonyára az a helyi tapasztalat, hogy "úgysem fog történni semmi".
Végül is abban mindenki egyetértett, hogy utak megfelelő és szakszerű javítására valószínűleg nem lesz pénz, de valamit mindenképpen tenni kell hiszen minden út az elhatározással és az első  lépéssel kezdődik. Elsődleges és legreálisabban megvalósítható célként tűzték ki a Lakótelep fásítását (ami egyébként az eredeti terveken is szerepel), és megegyeztek abban, hogy a képviselő-testület felé írásos beadványt nyújtanak be, amelyben határozat hozatalra kérik őket elsősorban a megfelelő facsemeték beszerzéséhez, helyük kijelöléséhez és a fásítás lebonyolításához (ezt a lakók társadalmi munkában vállalnák).  Másodsorban keressen a testület megoldási lehetőségeket, hogy évente legalább egy járdarész elkészülhessen. Valamilyen változás ez ügyben is történjen, mert az amúgy is életveszélyes utakon közlekedő gyerekeket, felnőtteket állandó balesetveszély fenyegeti. Hogy eddig nem történt tragédia, az nem az önkormányzat érdeme, pusztán és kizárólag a szerencsének köszönhető.

A további fejleményekről a testületi ülés után .....


Juhászné Müller Enikő