Félix 6. HELYEN végzett az Országos Bajnokság Egyéni Döntőjén

Félixet a győri tornász egyesület benevezte az október 5.-én Budapesten megrendezésre kerülő   Országos Bajnokság Egyéni Döntőjére. Mivel ezt előtte egy héttel tudtuk meg, mondhatni „hidegzuhanyként” ért mindannyiunkat.
Na most mi lesz???
Félixnek vajon sikerül-e 100%-ban felkészülnie a hátralévő egy hét alatt? Hiszen már egy hónapja megkapta Győrből a teljesen új Kistornász versenygyakorlatok dokumentációját, ám a tornatermünk nem volt teljesen alkalmas a felkészülésére, Vera néni sem igen tudott időt szakítani Félixre és a haladásban is csak a bajnokság hetén tudott edzéseket kezdeni, mivel kétszer is beteg volt szeptemberben.
De Félix mindezek után sem adta fel a reményt, minden tőle telhetőt megtett a lehető legjobb eredmény elérésének érdekében!
(Aki ezt nem látta, biztos el sem fogja hinni!).Otthon, néha betegen tanulta be a talaj elemeket és csak a verseny hetén sikerült összeállítanunk neki a teljes gyakorlatot. Ehhez Vera néni biztosított szőnyegeket a hétfői edzésen, ezen gyakorlat és az új gyűrűgyakorlat begyakorlására mindösszesen 2-szer ¾ óra állt rendelkezésére a Haladásban, szintén a bajnokság hetében!
Ilyen nem mindennapi felkészülési körülmények után most először úgy indult el Félix erre a Bajnokságra, hogy nem fog szép eredményekkel hazatérni, már annak is örülni fog, ha nem az utolsó helyen végez!

A BAJNOKSÁGON:

Félix mindvégig izgult egészen Budapestig, hiszen volt is miért, tudta most nem sikerült 100%-an felkészülve elindulnia Jákról ide a nagyobb egyesületek versenyzői közé megmérettetni magát. A kis győri tornászfiúkat és edzőket meglátva hamar sugárzott arcáról a vidámság, de hiába, az idegességét, izgatottságát nem tudta leplezni. A bemelegítő gyakorlatoknál akadtak kisebb problémák, de a versenyen már a tőle megszokott módon, nyugodtan, magabiztosan állt a szerekhez.(talaj, gyűrű, szekrényugrás és trambulinos szaltó). Összesen 35,80 pontot sikerült szereznie. Végig nagy volt az izgalom, vajon ez a pontszám mire lesz elég ebben a nagyon szoros mezőnyben? Elérkezett a várva várt eredményhirdetés. Amikor már az 5. helyezettnél jártak, Félixen akkor sem látszott csalódottság, hiszen tudta hogy indult el otthonról. Ezután jött a legnagyobb meglepetés, Félixet szólították a 6.helyre. Büszkén, boldogan sietett átvenni érmét, majd ezt követően ökölbe szorított kézzel csak ennyit tudott mondani örömében: Ezaz, igen, megcsináltam! Nagyon jó volt látni szemeiben a boldogságot!
Ezzel bebizonyította, hogyha nem 100%-ban adatottak a felkészülés körülményei, a verseny napján a helyszínen még mindent beleadva igen is el lehet érni szép eredményt, ha  valaki végig bízva magában, tudásában, minden tőle telhetőt belead.

NAGYON BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD, hiszen nem sokan mondhatják el magukról, hogy ilyen rövid idő alatt, és nem mindennapi felkészülési körülmények között ilyen szép eredményt érnek el!

                                   GRATULÁLUNK!                           CSAK ÍGY TOVÁBB!

                                                                          Félix szülei

Kisfilm