„Száguldva vágtat, rohan az idõ,

Sorra váltják egymást föl a hetek,

Minden nyár gyorsabb, mint az elõzõ,

Az idõnek nem mondhatsz „állj meg”-et…”

(Zsoldos Imre)

Idén december 10-én rendezte meg az önkormányzat a Mûvelõdési Házban az Öregek Napját. Ez a szép hagyomány már 50 éve az idõsek iránti tisztelet, és megbecsülés apró kis jelképe. Apró, hisz ennél sokkal többet köszönhetünk nekik. Életbölcsességük, tapasztalatuk felépítette számunkra a jelent, életük munkájának gyümölcsei a mi életünket, mindennapjainkat gazdagítják. Sokszor munkánkhoz is az õ példájukból, sorsukból merítünk erõt. Bizony Zsoldos Imre gyönyörû szavai tanulságként szolgálhatnak nekünk, fiatalabb nemzedéknek is, hiszen mi még nem tapasztaljuk, hogy az idõ múlásával egyre gyorsabban suhannak egymás után az évek.

Ha nagyanyanyáinkra, nagyapáinkra gondolunk, jusson eszünkbe Sütõ András gondolata: 

" Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: 

a világ nem vele kezdõdött."

Az ünnepséget - mint minden évben - most is nagy készülõdés elõzte meg. Az idõs, 70 év feletti nyugdíjasoknak az óvodások, és az iskolások zenés mûsorokkal, tánccal, versekkel  kedveskedtek, rengeteget gyakoroltak, próbáltak erre az alkalomra. A mûsor után Szemes István polgármester szólt pár kedves szót az idõsekhez, akiket aztán szépen megterített asztaloknál láttak vendégül egy finom ebédre. Persze a pogácsa mellett a beszélgetés, a múlt felidézése sem maradhatott el, az ünnepeltek vegyes érzelmekkel porolták le az eltelt évtizedek elhalványuló eseményeit.


Minden embernek kell...

"Minden embernek kell, legyen egy feladata ebben az életben - kötelességen belül, vagy azon felül is talán -, mert különben nem lenne értelme annak, hogy él. Az emberi világ több kell, legyen, mint egy bonyolult szerkezetû gép, melyben minden ember egy fogaskerék szerepét tölti be... Minden embernek kell, legyen egy feladata, egy titkos küldetése, mely Istentõl való."

Wass Albert

Nagyméretű képek a Képek  menüpont alatt megtekinthetőek.
A rendezvényről videofelvétel készült, aki szeretné kiíratni DVD-re kérem jelezze a megadott e-mail címen.