A Belügyminisztérium közleménye

 

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter csaknem 7,6 milliárd forint támogatási összegről döntött az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok (ÖNHIKI) megsegítésére. Az ÖNHIKI pályázat II. ütemében 1216 települési önkormányzat adta be a kérelmét, és kivétel nélkül minden pályázó önkormányzat részesült a megítélt 7,6 milliárd forintból.

Emellett nyolc megyei önkormányzatnak soron kívül közel 600 millió forint támogatást ítéltek meg. Hét megyei önkormányzat a bérfizetési nehézségekhez kapott segítséget, míg Pest megye a TIGÁZ felé fennálló hátralék rendezéséhez.

A Nemzeti Ügyek Kormánya nem hagyja magára a szakadék szélére került önkormányzatokat. Különösen igaz ez a fűtési szezonban, amikor az egyébként is likviditási nehézségekkel küzdő önkormányzatok kiadásai az iskolák, óvodák és a kórházak fűtésével megnövekednek. 

 A Belügyminisztérium a döntést követően elutalta a megítélt támogatási összegeket, amelyek még a héten megjelennek az önkormányzatok számláján.

 

 

Budapest, 2011. november 4.

Belügyminisztérium

Sajtóosztály

Döntés a településeknek utalandó összegekről 

Az excel táblázat alsó sorában kattints a "II. ütem 11. 03" fülre.