Ják 32.587.000 forintot nyert Az Önhiki pályázaton!!


Pintér Sándor belügyminiszter és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter június 30-án döntöttek az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévõ önkormányzatok támogatásának I. ütemében. Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára közleményben adott tájékoztatást a nyertes pályázatokról.

A Kormány segít "a talpra állásban azoknak a helyhatóságoknak, amelyek saját hibájukon kívüli okok sodortak a szakadék szélére" - hangsúlyozza az államtitkár.

Ennek érdekében a belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévõ önkormányzatok megsegítésére elkülönített 31 milliárdos keretbõl mintegy 11,6 milliárd forintról döntött az ÖNHIKI pályázat I. ütemében.

A segítségre 1274 önkormányzat nyújtotta be igényét, ebbõl 1182 pályázat részesült támogatásban.

Az ÖNHIKI pályázat elsõdleges célja, hogy az önkormányzatok rendezni tudják a 60 napon túli közüzemi díjtartozásaikat, az önkormányzati intézmények ellátottainak élelmezésével összefüggõ adósságokat, valamint a közoktatási intézmények fenntartásához kapcsolódó forráshiányokat.

"Az önkormányzatokért felelõs Belügyminisztérium az ÖNHIKI pályázattal kiemelt figyelmet fordít a likviditási nehézségekkel küzdõ helyhatóságokra. Mûködõképességük tartós fenntartása érdekében pedig jelenleg is az önkormányzati rendszer átalakításán dolgozik" - olvasható a közleményben.
a pályázók szinze kivétel nélkül nagyságrendekkel több pénzt szerettek volna, a most biztosított összegek sok települést már nem mentenek meg a csõdtõl. A támogatások mértéke megtalálható a Belügyminisztérium honlapján.
A teljes listát megtekinthetik itt: Önhiki pályázat eredménye 2011