Iskolánkban a  2007/2008-as tanévben kezdtük el a német, mint nemzetiségi nyelv oktatását az akkori elsõ osztályból 15 tanulóval.
Azóta iskolánkból minden õsszel évfolyamonként 1-2 tanuló vesz részt a Német Nemzetiségi Vers- és Prózamondó Verseny Vas-Zala Megyei fordulóján. Az iskolai fordulóra egy kötelezõ verset vagy szöveget kell a legszorgalmasabb tanulóknak pontosan, helyes kiejtéssel megtanulni. Az osztálykeretbõl továbbjutó tanuló a kötelezõ mellé megtanul egy szabadon választott mûvet is / a német nyelvterület irodalmából /. A megyei fordulón mindkét mûvet nagy létszámú hallgatóság és zsûri elõtt kell bemutatni. Ezen a versenyen eddig részt vett és szép teljesítményt elért tanulók: Kiss Mátyás, Paukovits Dalma, Kelemen Nóra, Kovács Réka, Székely Fanni, Bodorkós Kristóf, Hende Csongor, Nagy Gabriella és Radanovits Regina.

Kovács Réka az elmúlt tanévben errõl a versenyrõl továbbjutott Mosonmagyaróvárra, az ott megrendezett területi döntõre is. Valamennyi tanulónak gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!