Német nemzetiségi verseny regionális döntõje - Mosonmagyaróvár 

 

Mindhárman örültünk, amikor november végén megtudtuk, hogy továbbjutottunk a Német Nemzetiségi Vers- és prózamondó verseny regionális döntõjébe.

-Nagy Eszter, második osztály
-Radanovits Regina, ötödik osztály
-Hende Csanád, ötödik osztály

Március 23-án korán reggel indultunk busszal Mosonmagyaróvárra.10 órakor éppen, hogy odaértünk a regisztrációra. Utána egy kis mûsor következett egy zenekar elõadásában. Nem sokkal azután kezdõdött el a verseny. Rendkívül izgultunk, én a 10-es, Csani pedig a 12-es sorszámot kapta. A tanár nénik szerint ügyesen szerepeltünk, így megkönnyebbülhettünk a verseny végén. Ebéd után egy kicsit sétáltunk a jó idõben, aztán jött az eredményhirdetés. A szavalókat kategóriánként (nálunk ötödik és hatodik évfolyam) szólították fel a színpadra, de csak az elsõ nyolc helyezett jutott tovább az országos döntõbe. Bár szomorúan tapasztaltuk, hogy egyikünk sem volt köztük, sok élményt szereztünk aznap. Hosszú utazás után fáradtan értünk haza, szüleink örömmel vártak bennünket. Pár nappal ezelõtt tudtuk meg, hogy a 24 versenyzõbõl Csani a kilencedik, míg én a tizedik lettem. A másik kategóriában Eszti is tizedik helyezést ért el.

Erre a versenyre nagyon sokat készültünk, és az elért eredményekre mindhárman büszkék lehetünk.Radanovits Regina, ötödik osztály