Ha van szándék, van megoldás is!
- útfelújítás összefogással-


Náraiban így mûködik az összefogás:


"Saját erõbõl felújítottuk három út burkolatát: Árpád, József Attila és a Dózsa utcákat. A felületerõsítésre az uzsai bányából hozattunk zúzott, vulkanikus követ. A kõ bedolgozását az utcák lakói vállalták lapáttal, gereblyével, talicskával. Míg a gépi terítést az elsõ két utcában Putz Attila, a Dózsában pedig Pass Ákos mezõgazdasági vállalkozók végezték önkéntes felajánlásként.
Polgármesterként büszkeséggel tölt el, hogy az egymás és közösség iránti felelõsségvágy még nem halt ki, az utcák lakói is partnerként a feladat mellé álltak. Megértve, hogy így a település mintegy fele árból tudta megvalósítani a munkát, mintha finiseres gépi terítést rendeltünk volna! Köszönöm mégegyszer mindenki segítségét, aki szerszámot fogott és részt vállalt az útépítésbõl!"

Részlet a Nárai Közéleti Hírmondó 2013. III. negyedévi számából

És íme egyben itt a magyarázat is, ebben az idézett pár soros polgármesteri tájékoztatóban, hogy nálunk miért is nem lehet ezt megvalósítani: 

Mert Jákon sem az összefogás szándéka hiányzik a lakókból, hanem a probléma megértése, a megoldás keresése és a közösség mozgósításának képessége hiányzik a polgármesterből.


Juhászné Müller Enikő

2013.11.19.