Meseországban jártunk

"Erdõ, mezõ, hegy völgy, falu… minden mesél itt.

A mesék földje ez 

– csuda-e, ha szép csendesen mesemondóvá nõ a gyermek?"

Benedek Elek

 A háttérben a mackók színes birodalma, a színpadon kis mesemondók egymást váltva mesélik szép sorban csodálatos és tanulságos történeteiket. Ennek a nem mindennapi látványnak és élménynek lehetett részese az az érdeklõdõ, aki szerdán délután belépett a kultúrház nagytermébe. Nem is csoda, hiszen  iskolánk idén -jó érzékkel- a lehetõ legmegfelelõbb helyszínt  választotta az alsósok között rendkívül népszerû mesemondó verseny megrendezéséhez. 
Ez volt az elsõ év, hogy a verseny a kultúrházban került megrendezésre,  így a szülõk, érdeklõdõk, sõt -idén először- az óvodások is megtekinthették.
Zsóka néni kedves, bátorító szavakkal nyitotta meg a versenyt, a 14 kis elõadó pedig nagy izgalommal, itt-ott lámpalázzal várta, hogy elõadhassa meséjét a nagyközönségnek. Fáradozásaik, a  ráfordított sok idõ, munka, tanulás meghozta az eredményét, könnyedén elrepítették fantáziánkat a mesék világába, elhitették velünk, s mi el is hittük  elmesélt történeteiket. Nem volt könnyû feladatuk, hiszen mikrofon hiányában a megfelelõ hangerõre is figyelniük kellett, hogy a hátsó sorban ülõk se veszítsék el az események fonalát.
Bizony a Zsûrinek sem volt könnyû a döntés, nagyon sok szempontot kellett szem elõtt tartaniuk, és kiválasztaniuk a legjobbakat. De hát a verseny az verseny, dönteni kellett, kik képviselik az iskolát a megyei fordulón.   .

A Zsűri különdíjjal jutalmazta Horváth Eszter 2. osztályos, és Szalai Krisztián 3.b osztályos kisdiákok teljesítményét.

III. helyezést ért el Kovács Izabella 3.b osztályos, II. helyezést Puhr Bálint 2. osztályos tanuló és a verseny győztese -a tavalyi év eredményét megismételve- Rédl Levente 3.a osztályos kisdiák lett.
Az iskolát a megyei mesemondó versenyen az első és második helyezett képviselheti.

Köszönjük a szép meséket, jövőre újra találkozunk!
Gratulálunk a kis mesemondóknak és az őket  felkészítő pedagógusoknak!

-a szerk-


ai