Makó a világ közepe

 

Makó már jó néhány hete központi beszédtéma volt a tornászok körében. Itt rendezték ugyanis torna diákolimpia országos döntőjét.

            A felkészülés során milliószor elhangzott a város neve, hová is készülünk olyan nagyon. A felkészülés kemény munkával zajlott, heti 4 edzéssel. Voltak igen nehéz pillanatok, edzőt és tornászt próbálóak. Sérülések is előjöttek sajnos és a verseny előtt volt egy holtpont. (Lelki és fizikai értelemben is.) Úgy gondoltam innen már csak felfele lehet menni. Ez adott erőt az utolsó héten. Így is történt.

            Jobb kedvvel edzettünk, szépen alakultak a gyakorlatok. Gálos Csenge húzódása miatt Völgyi Nórinak kellett csatasorba lépnie. Aztán március 31-én szombaton nekivágott a kis csapat a hosszú útnak. Kiskőrösön megnéztük Petőfi szülőházát, majd Soltvadkerten Magyarország egyik legszuperebb cukrászdáját vettük be. Makón jól esett az esti séta, a finom vacsora után. Majd korai takarodót fújtunk a másnapi igen fontos versenyre való tekintettel, amit most a lányok (csodák-csodájára) szó nélkül elfogadtak.

Másnap 6-kor keltünk, gyorsan megreggeliztünk és a kollégium társalgójában bemelegítettünk. A gyönyörű Makovecz Imre tervezte sportcsarkokban hemzsegtek a tornászok, edzők, bírók. Kevés időnk maradt a szerekhez bemelegíteni, de nem vette el a kedvünket a versenyzéstől.

Izgalom persze volt bennünk bőven, hiszen az ország 12 legjobb „B” kategóriás csapata (Bp., Debrecen, Veszprém, Szeged, Ózd, Villány, Kecskemét, stb.) juthatott ide tovább.

A nagy cél a 6. hely megszerzése volt. A lányok olyan magabiztosan tornáztak, hogy csak ámultam! Viszonylag kedvező pontszámokat kaptunk. Jó kedvünk volt. Mindenkit nagyon megdicsértem, mert tényleg a maximumot hozták ki magukból a tornászlányaink. Tehát reménykedtünk sikerül megszereznünk a kitűzött 6. helyet. Az eredmény hirdetésnél aztán óriási meglepetés ért minket. Kihirdették: 1. Bp. Kossuth Ált. Isk., 2. Debrecen egyetemi csapata, 3. JÁK, Jáki Nagy Márton Általon Iskola.

Megfordult velem a világ, hihetetlen örömöt éreztünk mindannyian. Bronzérmet szereztünk a diákolimpia országos döntőjén! Hihetetlen, de igaz!!!  

Elfelejtettük a fájdalmas nyújtásokat, a verejtékes erősítéseket… Mert megérte!


A csapat tagjai: Gálos Csenge, Völgyi Nóra,  Kovács Eszter, Weidinger Veronika   (edző), Papp Kamilla,  

Fodor Dzsenifer, Papp Kata,  Németh Veronika

 Köszönjük  a támogatást a szülőknek és az önkormányzatnak.

Makóról természetesen hagymát hoztunk haza emlékbe. A gyermekeké persze plüssből készült kis kabala figura volt. Remélem ezek a kis makói plüssök az elkövetkezendő versenyeken is szerencsét hoznak!

A csapat tagjai

      

Weidinger Veronika