Mackókiállítás a kultúrházban

Ma délelőtt nyitotta meg kapuit az Ady Endre Művelődési Házban az iskola által szervezett mackókiállítás.
A gyűjtemény értéke pénzben nem kifejezhető, hiszen minden egyes darabja gyermekek féltve őrzött kincse, a szeretet egy apró kis szelete, amit erre a jeles alkalomra adtak kölcsön a szervezőknek.  
 Belépve a terembe a mackók színes kavalkádjának látványa bennünk, felnőttekben is megidézte  gyermekkorunk elhomályosult emlékeit. Bizony mi is voltunk egyszer gyerekek.....nekünk is volt egy kedvenc macink, akinek   elmondhattuk bánatunkat, örömünket.
A teremben a mackó társadalom minden szereplője helyet kapott, a kialakított helyzetekben szinte önálló életre keltek a szereplők. Az aprólékosan megtervezett részletek mögött történetek , események rajzolódtak ki, az élet apró kis mozzanatai, köszönhetően a kiállítók fantáziájának, és odaadó munkájának.
Látogatásunk  közben megérkeztek az óvodások is, akik tágra nyílt szemekkel  csodálták  a mackók sokaságát, nagyon szerették volna megsimogatni, megfogni őket, játszani velük . De valljuk be őszintén, mi felnőttek is így vagyunk ezzel...


Kedves gyerekek!  

 Hogy valamivel mi is hozzájárulhassunk ehhez a jó kezdeményezéshez, és a mackókról  megtudjatok mindent, amit szeretnétek , megkerestük  Nektek  történetük kezdeteit, megálmodóikat, a velük kapcsolatos irodalmi műveket, és azok íróit.    Itt találhattok még egyéb más érdekes "mackóságokat" is.
Az oldal  itt található

Jó szórakozást hozzá!

A kiállításról készített képekkel szeretnénk kedvet csinálni azoknak, akik még nem látogattak el mackóvilág kis szigetére.
Érdemes! Így karácsony előtt különösen szívmelengető élmény!
(a szerk.)