Ifjúsági Hangverseny Jákon


2010.február 17-én délelõtt 9 órakor a Jáki Ady Endre Mûvelõdési házban Liszt Hangversenyen vettek részt az általános iskolánk tanulói.

A Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóján Hegedûs Endre zongoramûvész és Mohácsi Attila színmûvész értõ közremûködésével ismerkedhettünk meg a nagy magyar zeneszerzõ mûveivel.
Hegedűs Endre


Mohácsi Attila

A hangverseny elsõ részében Liszt Himnusz és Szózat feldolgozását hallhattuk Hegedûs Endrétõl zongorán és a színmûvésztõl szavalat formájában.

A középsõ részben Petrarca szerelmi költészetét és Jókai Mór, nagy magyar írónk hátborzongató, romantikus költeményét adta elõ a két mûvész, úgy hogy a gyermekeket is lekötötték, számukra is élvezhetõ volt.

Végül mindannyiunkat elkápráztattak Liszt A Villa’d Este szökõkútjai zongoramûvének futamai alatt vetített képek a Róma melletti csodaszép parkról, és kastély parkjában csobogó, zuhogó, szökõkutakról.


Köszönõ levelünkre a mûvész a következõ sorokat válaszolta:

„…A gyerekeknek csakis a legjobbat igyekszünk adni, mert õk a jövõ, csak velük és általuk maradhat meg kultúránk, s benne a tudás és a mûvészet... Sok örömet és erõt kívánunk a kedves kollégáinak és Önnek is

szeretettel:

Hegedûs Endre”