Tisztelt Lakosság!


Ezúton szeretnék szólni Önökhöz a Jáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület nevében.

Az időjárás eddig kegyes volt hozzánk, de lassan belefutunk a télbe. Az évszakok közül talán, ez adja a legtöbb feladatot a tűzoltóknak, az időjárás viszontagságai miatt. Bár ezen változtatni nem tudunk, de kis körültekintéssel és odafigyeléssel elkerülhetőek a nagyobb balesetek.

Média minden évben felhívja figyelmünket az időjárásból adódó veszélyekre, és arra, hogy mit kell tennünk ha bekövetkeznek, éppen ezért most ezt nem szeretném részletesen leírni. Arra kérek mindenkit a Tűzoltó Egyesület nevében, figyeljék az időjárás előrejelzéseket, és a vészjelzéseket. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján, megtalálják az éppen aktuális tájékoztatásokat, az esetlegesen kialakult helyzetről.

Nem csak az időjárás okoz problémát, hanem az emberi gondatlanság is. Évről évre találkozunk karácsonyfa által okozott tűzesetekkel, amit a nem megfelelő vagy sérült izzók okoznak. Ezt feltétlenül ellenőrizzük, és ha elmegyünk otthonról áramtalanítsuk ezeket a készülékeket. Nagyon hasznos lehet, ha beszerzünk szén-monoxid érzékelőt, hiszen néhány ezer forintért ezek a kis eszközök akár életet is menthetnek.

Bár mindenki nagyon elfoglalt, és zajlanak a karácsonyi nagybevásárlások, a még elmaradt ajándékok beszerzése, mégsem szabad megfeledkeznünk az ünnep valódi érétkéről. A nagy sürgés-forgás közepette szakítsunk időt egymásra főleg azokra, akik egyedül vannak. Figyeljünk oda idős embertársainkra, és lehetőségünkhöz mérten segítsük őket.

Ha baj történne fontos tudatnom Önökkel, hogy a Jáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület együtt működik a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnoksággal, és az oda befutó vészjelzéseket az egyesület felé is továbbítják. Mi ezekre a riasztásokra megpróbálunk mielőbb, lehetőségeinkhez és szabad személyi állományunkhoz mérten reagálni, és a hivatásosokkal közösen dolgozva megoldani a felmerülő problémákat. Az egyesülettel a kapcsolatot Kovács Ákoson keresztül a :06306225596-os telefonszámon, vagy a: jaki.kovacsakos@gmail.com e-mail címen lehet.

Ezzel a néhány közhelynek tűnő, de számomra fontosnak vélt gondolattal kívánok mindenkinek kellemes ünnepeket, és sikerekben gazdag újesztendőt a magam és az önkéntes tűzoltók nevében.


Tisztelettel:

Kovács Ákos

A Jáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület Elnöke