Közlekedésbiztonsági verseny a Savariában

Immár hatodik alkalommal rendeztek Megyei Közlekedésbiztonsági Versenyt a szombathelyi és a megyei általános iskolások számára. A cél a biztonságos közlekedésre való nevelés.


A verseny szervezését és lebonyolítását támogatta a Vas Megyei Rendõr-fõkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. Köszöntõt mondott Sümegi Tamás tagintézmény vezetõ, majd Lakatos Tibor alezredes, a Vas Megyei Rendõr-fõkapitányság Rendészeti Igazgatója, Fõkapitány helyettes nyitotta meg a rendezvényt.


Nyolcadik osztályos tanulókból álló 3 fõs csapatok küzdtek meg egymással az értékes nyereményekért. Szombathelyen kívül neveztek Kõszegrõl, Körmendrõl, Celldömölkrõl, Sárvárról, Csepregrõl, Toronyról, Jákról és Szentpéterfáról is. A legjobb egyéni versenyzõ egy szép új sárga kerékpár büszke tulajdonosaként távozhatott a Savariából.
A versenyen KRESZ-teszten kellett bizonyítani az elméleti tudást, ügyességi feladatokon a gyakorlati jártasságot, illetve kerékpárszereléssel a mûszaki rátermettséget.

       

A három versenyszám pontjait összesítve derült ki, hogy kik a legfelkészültebbek, egyéni és csapat kategóriában.
A legjobb egyéni versenyzõ Finta Balázs aki a vadonatúj kétkerekû boldog tulajdonosa lett, de értékes díjakat kapott a második és harmadik helyezett egyéni versenyzõ és az elsõ három helyezett csapat is. A vándorkupát idén a Celldömölki Városi Általános Iskola kaparintotta meg.

A Jáki Nagy Márton Általános Iskola diákjai az V. helyezést érték el.

A csapat tagjai:   Bárdosi Sándor, Tóta Róbert és Rózsa Olivér


Forrás: http://westindex.hu/
képgaléria a versenyrõl: http://westindex.hu/galeria/kozlekedesbiztonsagi-verseny-a-savariaban-2011