Ha én jáki volnék

Szerző: Raffai Richard

 

Érdeklődve tennék fel pár kérdést a polgármesternek közmeghallgatáson.

Például arról, hogy vajon meghívták-e tavaly több vasi polgármesterrel együtt Brüsszelbe? És ha igen, akkor miért nem ment el, ha már a nagy cimbora és egyben szomszédos falu vezetője Németh Ottó is ott volt? Pedig biztosan mindenki szívesen olvasta volna azt a beszámolót, amiben kiderül, hogy még a flamandok is ismerik Jákot, miközben Szombathelyről még életükben nem hallottak!

Aztán megkérdezném azt is, járt-e a település első embere azon a néhány konferencián, melyen a térség polgármesterei vettek részt, beleértve a külföldieket is, és melyek témái közt a térség gazdasági és turisztikai fejlesztései, együttműködései jelentős szerepet kaptak.

Meghívták-e a közös önkormányzati hivatal másik felét kitevő Náraiban megrendezett Szent Mihály napi rendezvényekre? Megérne egy kört az is, vajon Ják miért is nem volt képes beadni egy pályázatot eme rendezvény megtartására irányulóan, de most csak a meghívás és részvétel ténye után érdeklődnék.

Az persze szintúgy érdeklődésre tarthat számot, vajon milyen tájékoztatót kapott Ják lakossága a létrejövő közös önkormányzatról? Nárai esetében ugyebár mindenki olvashatta a részletes tájékoztatást…

Egyáltalán meghívták-e bármilyen Balogunyomban /nem csak a haverság, de az iskola miatt is érdekes/ vagy Náraiban tartott rendezvényre?

Hívta-e bárhová a másik nagy cimbora Patyi Elemér? Pedig 2010-ben őt felhasználva, mintegy B tervként - ezúttal független civilként a Szolidaritás a Vidékkel Mozgalom színeiben- szeretett volna a Vas Megyei Közgyűlésbe kerülni. Fájdalom, túl kevés szavazatot kapott, így ne is csodálja a kedves olvasó, hogy nem hallott erről a tervéről, nem volt nagydobra verve, hiszen nehéz lett volna sikerként eladni! J

Mi történt, hogy elveszítette általános alelnöki tisztségét a Szombathelyi Kistérség Többcélú Társulásában? Ráadásul semmilyen posztja sincs, pedig az elnök hosszú évek óta ugyanaz, a tisztségviselők egy része is régóta tölti be szerepét, Balogunyom polgármestere is elnökségi tag…

Mire minden kérdésre választ kapna a hallgatóság, szép lassan rájönnének, hogy Szemes István személye Jákot kivéve mindenütt cikinek számít! Ezt pedig mindenkinek ajánlom továbbgondolásra!