Pályázati támogatásból újul Gyöngyösfalu!
- avagy mire is elég 13.2 millió forint?-

Gyöngyösfalu önkormányzata négy terület rendezésére nyert el 13, 2 millió forint pályázati pénzt. A tervek szerint ebből a pénzből télig megújul Szent Márton Plébániatemplom templomkertje, a papkert, a sportpálya és a pavilonsor mögött kialakítanak egy EU-konform játszóteret – olvasható Kőszeg havilapjában. A legtöbb munkát templomkertnél kell elvégezni, ahol kivágják a magasra nőtt fenyőfákat, mert veszélyeztetik a Szent Márton Plébániatemplomot, ami egyben a Szent Márton zarándokút állomása is. A régi növényzet helyett újakat, díszcserjét, évelő növényeket telepítenek. Az északi oldalon kiszélesítik a kaput, a templom jobb oldalán lévő bejáratot pedig akadálymentesítik. A parkosított területen egy pihenőparkot és fogadóteret is kialakítanak a látogatók számára.
 
Vagyis ennyi mindent valósítanak meg 13 200 000 forintból

És akkor összehasonlításképpen nézzük meg mi a helyzet Jákon?
Ják Község Fejlődéséért Alapítvány nyert 14 996 469 forintot, játszótér és park létesítésére. Hogy a létrejött végtermék mennyire felel meg ezeknek a kritériumoknak, azt mindenki döntse el maga! Tegyük fel, hogy igen.
Amin érdemes eltöprengeni, az az, hogy mitől lehet, hogy minden település kevesebb pénzt nyer, mint Ják, ennek ellenére sokkal több dolgot valósít meg a pénzből?
Az embernek olyan érzése támad, hogy nem sikerül jól elkölteni a megnyert pénzeket, nem sikerül megtalálni az olcsó kivitelezőket...
Amit pedig nem szabad elfelejteni, az az, hogy az efféle módon nem a legjobban elköltött pénz, közpénz, s mint ilyen, az Önöké kedves lakók, ahogy a megnyert pénzek túlköltekezése miatt meg nem valósuló dolgok is az Önök hiányai.
Az Önök szórakozási, kikapcsolódási, kényelmi lehetőségei csökkennek ezzel.

Raffai Richard