Fogjunk össze a gyermekek biztonságos közlekedéséért!Jáki lakosként Ön is tisztában van vele, mennyire veszélyes az úttesten való átkelés a templomdombnál. A legnagyobb balesetveszély a gyermekeket fenyegeti, akik az iskola és az óvoda miatt nap mint nap ezen az útszakaszon kelnek át. 

Elõzzük meg a súlyosabb baleseteket, ne várjunk, míg akár saját gyermekünket, hozzátartozónkat, ismerõsünket éri baleset!

A jáki gyermekek védelmében lakossági kezdeményezésre gyûjtést indítottunk 4 db, sárga fluoreszkáló háttérben lévõ gyermekjelzõ tábla megvásárlására a jáki boltokban kihelyezett plakátokon és a falutévén futó reklámon keresztül. A támogatottság várható mértékét tavaly nyáron aláírásgyûjtéssel mértük fel.

A táblák bekerülési költsége nettó 100.000,- Ft. Nagyobb összeg befolyása esetén 1 db elektronikus sebességfigyelõ eszköz (nem trafipax) kihelyezését is tervezzük, amelynek ára felszereltségtõl függõen nettó 500-700.000,- Ft körül mozog.

Sajnos az illetékes hivatal a beszerzés költségeit nem vállalja, viszont a 4 tábla ingyenes kihelyezésével (kiszállás, szerelés) hozzájárul a kezdeményezéshez. Az önkormányzat támogató megrendelésével a táblák ÁFA-mentesen megvásárolhatóak, viszont a táblák árát a falu lakosainak kellene biztosítani pénzbeli felajánlásokkal.

A 4 db nagyméretû gyermekjelzõ tábla kihelyezését remélhetõleg még karácsony elõtt megvalósíthatjuk. Az elektronikus sebességfigyelõ eszköz megvásárlásához az Ön segítõ, anyagi támogatására is szükség van.

Támogatását átutalással, vagy a fõtéri boltokban kihelyezett zöld csekkeken juttathatja el hozzánk.

72100244-11089878

Jáki Gyermekekért Alapítvány

9798 Ják,  Szabadnép u. 29.

Kérjük megjegyzésként tüntesse fel: 

"Biztonságos közlekedés"

Kérjük, támogassa Ön is kezdeményezésünket gyermekeink biztonságos közlekedéséért.

A céges támogatók nevét köszönõ plakátokon tüntetjük fel az utcai faliújságokon és a falutévében. Támogatásáról elszámolásához kérésre adománybizonylatot adunk.


Köszönettel,

 az iskolai és óvodai gyerekek, szülõk és dolgozók