A szombathelyi
Folt-Mix Foltvarró Csoport
kiállítása a jáki Mûvelõdési Házban

Ízelítõ a csoport eddigi kiállításainak anyagából

Pénteken délután a jáki Ady Endre Művelődési Házban a szombathelyi Folt-Mix Foltvarró Csoport kiállításának megnyitójára látogattunk el.

A megnyitón a nagyszámú érdeklődőn kívül részt vettek a foltvarró csoport tagjai is, a kiállított művészi alkotások megálmodói és készítői. A terembe lépve csodálatos látványban lehetett részünk, a színek, formák, stílusok sokszínű keveredésének láttán.
Szendi Katalin köszöntötte a kiálllításra érkező látogatókat, megköszönte a lehetőséget és örömmel jelentette be, hogy közös döntésük, és hagyományaik alapján felajánlanak a Százszorszép Óvodának egy gyönyörű ágytakarót, mely az ünnepélyes átadás után az óvoda babaszobáját fogja majd díszíteni.
Elmesélte a Folt-Mix Foltvarró Csoport rövid történetét, az eddig elért szép közös és egyéni eredményeket, valamint a jövőben kitűzött célokat.

A megnyitón rövid műsort adtak elő a jáki Százszorszép Óvoda nagycsoportos óvodásai, és a Jáki  Nagy Márton Általános Iskola furulya csoportja.Beszédet mondott Kozma Andrásné, az iskola igazgatónője, köszöntője után nagy örömmel ajánlotta a látogatók figyelmébe a kiállítást. Kiemelte az elkészült munkák - aprólékos, időt és sok türelmet igénylő-  művészi és kreatív értékét. Személy szerint köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal, segítségükkel hozzájárultak a kiállítás létrejöttéhez, és sikeréhez., azoknak, akik a lehetőséget biztosították ahhoz, hogy településünk újabb "színfolttal" gazdagodhasson.


A Foltvarró Csoport tagjai kreatív meglepetésekkel készültek a vállalkozó kedvű, és ügyeskezű látogatók érdeklődésének felkeltésére. A műsor után apró varrási  trükkökkel, ötletekkel ismertették meg az érdeklődőket, és szakmai segítséget nyújtottak egy-egy előre előkészített darab befejezéséhez.

A kulrúrház előterében az "ezerféle" használati tárgyból, főként a gyermekek szívét megdobogtató kis állatfigurák,  párnák nagy választékából a közönségnek vásárlásra is nyílt lehetősége.
A kiállítás nyitvatartási ideje:

szeptember 22-én 9-11 óráig
szeptember. 23-án 10.00- 11.00 óráig
szeptember 24-28-ig nyitva tartási idõben

(A belépés díjtalan!)


A Foltvarró Csoport tagjainak művészi munkái

Az alkotások itt látható galériája nem teljes, mindenkinek szívből ajánlom,
 hogy látogassa meg személyesen is a kiállítást,
hiszen a munkák látványának együttes hatása,
a színek, formák, technikák keveredése együttesen nyújthat csak valódi élményt!

(Juhászné Müller Enikő)