Szabó Félix különös tornatörténete


Elõször is meg szeretnénk köszönni Enikõéknek a lehetõséget ezen cikk megjelenéséhez!


Ez a történet mindazoknak szól, akik a mai napig is nyomon követik Félix tornatörténetét a Facebookon, Jáki Hírmondón és újságokban! Melyet ezúton szeretnénk mindenkinek megköszönni!

Ebben a szövegben benne van Félix teljes tornatörténete, mely felõl egyre nagyobb az érdeklõdés, ezért többek kérésére most itt, ilyen formában is nyilvánosságra hozzuk, és ezt a lehetõséget meg szeretnénk köszönni Enikõéknek !!!


Félix tornatörténete ott kezdõdött, hogy neves pontozóbírók is felfigyeltek tornásztehetségére és tanácsukra a Magyar Torna Szövetség segítségével felvettük a kapcsolatot a Gyõri Bercsényi Diák Sport Egyesülettel, ahol több neves férfitornász olimpikonunk is tevékenykedett. Nagyon tanácstalanok voltunk, hogyan tovább, Félix vajon bírni fogja e lelkileg, energiával ezt a komoly, ám jövõjét nagyban meghatározó lehetõséget. Hosszas gondolkozás után Vera nénivel és Félixel közösen úgy döntöttünk, belevágunk, lesz ami lesz!Több napos felkészülés után már Gyõrben is voltunk és a több órás felmérést követõen megszületett az izgatottan várt eredmény: Félix csatlakozhat az Egyesület tornászai közé, akik már 6 tornaszeren edzenek:

talaj, gyûrû, ugrás, párhuzamos korlát, nyújtó, kápás ló.

Gyõrbõl néhány megállapodással tértünk haza, melyet követõen Félix azóta iskolaidõben itt Jákon Vera néni segítségével az Egyesület által adott 6 tornaszeres edzéstanmenetet követi, tanulja, ezt kiegészítve heti 4*1 órás esti edzéseken vesz részt a Haladásban. Iskolaszünetekben pedig több napot tõlünk távol, nélkülünk tölt Gyõrben egy családnál és az Egyesület edzésein.

Mindez nem könnyû egy 9 éves fiúnak, de Félix nem adja fel, mindent megtesz azért, hogy a maga elé kitûzött tervét megvalósítsa. Ebben legnagyobb segítséget Vera nénitõl kapja, aki a felkészítéseken kívül lelkileg is ápolgatja Félixet, mert néha igen is szüksége van erre is. Ez egy nagy közös munka Vera néni, Félix és az többi edzõ között, ami elég gyakran napi kapcsolattartást is igényel. Ezzel a történet koránt sem ér véget: Félixnek a Jáki Iskola képviseletében a nem leigazolt tornászok versenyein is helyt kell állnia, nagyon szép eredményeket ér el.

Legutóbb Budapestrõl Országos tornaversenyrõl bronzéremmel és egy különdíjjal tért haza. Legközelebb pedig január 26-ra Debrecenbe utazunk Vera nénivel egy szintén országos versenyre. (a félreértések elkerülése érdekében saját költségünkön).

Folyamatosan jönnek az újabbnál újabb lehetõségek Félix jövõjével kapcsolatosan, ám a végleges döntés részünkrõl koránt sem egyszerû, ezért várunk, majd kiforrja magát ez a még véget nem érõ történet.

Félix további fejlõdéséhez, felkészüléseihez, terve megvalósításához nagy elõre lépés lenne számára profi tornaszerek beszerzése és egy magánedzõ heti 1*4 órás hétvégi segítsége, de ezt sajnos mindezek elég magas költségei miatt teljes egészében nem tudjuk számára biztosítani, ám megszûnne a heti 4*1 óra esti edzése és több ideje jutna a családjára, tanulásra és a játékra is.

Ezeket mind figyelembe véve nagy segítség lenne részére, ha sikerülne olyan személyeket találnunk, akik egy ilyen szép jövõ elõtt álló 9 éves kis tornászfiú komolyan kitûzött tervének megvalósulását elõsegítenék!


A 2013-as évre is hasonló sikereket kívánunk Félixnek és Vera néninek!!!!


Félix szülei

Félix történetérõl készült videó Itt megtekinthetõ. A videót készítette:  Szabóné Merõtei Mária