Valamit elszalasztottunk......?!

Húsvét vasárnap a Duna TV Ják templomából közvetítette a húsvéti ünnepi szentmisét, valamint kívánságműsor sorozatát, a Kívánságkosarat is.
A nem mindennapi eseményt jelentős kultúrális tartalommal tették gazdaggá. A fellépő szereplők változatos, hagyományőrző műsorokkal  szinesítették a programot. Míves népművészeti és kézműves remekeket láthattunk a megyéből érkező mesterek bemutóján. Fából készített ékesen díszített faragványokat, bőrdíszműves alkotásokat, mindennapi használatra alkalmazható fonott  kosarakat, és helyben kézzel festett tojáscsodákat.

A gyönyörű idő ellenére a rendezvény látogatottsága elmaradt a lehetségestől. A megkérdezett kézműves mesterek elmondása szerint a vártnál kisebb volt az érdeklődés a tevékenységeik és a termékeik iránt. Többen hangot adtak annak a véleményüknek, hogy a rendezvény előkészítése nem volt eléggé hatékony és szervezett. Ezt sajnos alátámasztja az is, hogy több helyi lakos a Duna TV-t nézve döbbent rá, hogy az adást saját lakóhelyükről közvetítik egyenes adásban.
A szervezés hatékonyságának megítélése nem a cikk írójának feladata, az viszont kétségkívül tény, hogy az eseményről  sem a médián, sem a hagyományos helyi hírközlő eszközökön keresztül nem érkezett információ a lakossághoz. Az is tény, hogy egy ilyen rendezvény médiában való közvetítése - miután a Duna TV a Kárpát-medence adója - a határokon túlnyúló érdeklődésre számított. ( Az élő adásban Erdélyből is érkeztek kívánságok).
Ennek nem kihasználása ......vétek!!!
A jövőre nézve valószínűleg mindannyiunk örömére szolgálna, ha a szűkebb pátriánkban szervezett eseményekről  legalább minimális tájékoztatást kapnánk, hogy ne csak a megnyert pályázatoknak tudjunk örülni, hanem annak is, hogy rendelkezünk közösségünk összefogásának  és mozgósításának képességével.

Juhászné Müller Enikő