Fogyatékkal Élők I. Úszó Országos DiákolimpiájaIdén elõszõr november 27-én rendezték meg a Fogyatékosok Szövetsége és a Debreceni Búvárklub kezdeményezésére a Fogyatékkal Élõk I. Úszó Országos Diákolimpiáját. A szervezõk elmondták, hogy szeretnék, hogy ez a Diákolimpia a jövõben minden évben rendszeresen megrendezésre kerüljön, amihez õk természetesen mindent támogatást megadnak. Kiemelték, hogy a fogyatékkal élõ gyerekeknek éppen olyan fontos a sportban elért eredmény és az azzal járó sikerélmény, mint egészséges társaiknak, sõt a versenyekre õk sokkal nagyobb lelkesedéssel, és izgalommal készülnek.
A gyerekek az Aranyhíd Oktatási és Nevelési Integrációs Központból indultak 26-án délelõtt több felnõtt, és szülõ kíséretében.. Debrecenig az út hosszú volt, de este ki tudták pihenni magukat és lelkileg felkészültek a másnapi nagy megmérettetésre.A verseny után, vasárnap lehetõségük nyílt az élményfürdõben a csúszdázásra, amit nagyon élveztek.  Csillogó érmekkel, kupákkal és természetesen új élményekkel érkeztek vissza Szombathelyre, magukkal hozva az idei elsõ havazást.
A gyerekek közül jáki érintettségûek a Jáki Nagy Márton Általános Iskola tanulói: Kovács Barbara, és Koltai Balázs, valamint Juhász Gergely, aki a szombathelyi Aranyhíd Oktatási és Nevelési Integrációs Központ diákja.
Gratulálunk szép teljesítményükhöz!


Teljes méretű képek a Képek
menüpontban megtekinthetőek