Fantasztikus hangulatnak, mozgalmas délutánnak lehettünk tanui Jákon a Mûvelõdési házban megrendezett Aerobik12 rendezvényen. Szinte kimondani is sok, de már 12 éve mûködik kis falunkban az aerobikcsoport változó létszámmal, és más-más résztvevõkkel. Némethné Takács Krisztina vezetésével lelkes kis csapat kovácsolódott ez idõ alatt a sportolni, mozogni vágyó lányokból, asszonyokból. A rendezvényt Szemes István polgármester nyitotta meg, elismerő szavakkal szólva a csoportnál folyó kitartó és eredményes munkáról.Mindenki talált magának tetsző programot,  nagy volt a választék, többféle stílus képviseltette magát. Klasszikus aerobik, step retro zenére, vérpezsdítõ, a terembe latin hangulatot, és temperamentumot csempészõ zumba, nyújtó, lazító pilates.

         

 

A kezdés egy kicsit csúszott, a technika ördöge makacsul befészkelte magát a zenét szolgáltató berendezésekbe, de kis segítséggel, és sok türelemmel sikerült onnan kiűzni. A délután fénypontjaként megérkezett körünkbe a hatszoros aerobik világbajnok Katus Attila, aki közvetlen, megnyerõ személyiségével, fantasztikus humorával, és persze nem utolsó sorban tudásával nyûgözte le a résztvevõket, szervezõket egyaránt.

 


 Meglepõdve mondta el, hogy õ személy szerint nagyon régen látott már ekkora lélekszámú településen ilyen szervezett, jól mûködõ, ennyi embert megmozgató rendezvényt. Életmód tanácsokkal látta el a résztvevõket, kiemelte a mozgásnak, mint a betegségek megelõzésének fontosságát.  Ajándékként jáki sajtot, mézet, és templomunkról készült DVD-t kapott, de  külön meglepetés volt számára kedvenc süteménye (aminek receptjét Takács Józsefné Ági néni  Attila nagymamájától szerzett meg), és kedvenc itala, az elmaradhatatlan bodzaszörp.Kemény edzés után lazítás következett, majd ünnepélyesen felvágta az erre a születésnapi alkalomra elkészített díszes tortát.Végül az estig kitartó, fáradhatatlan csapat tagjaival elkészültek a találkozást megörökítő közös fényképek.A délután folyamán a büfében házi készítésű ínycsiklandó falatokkal, kávéval, és egészséges édességekkel várták az éhes résztvevőket.


A rendezvény vállalkozók és az önkormányzat támogatásával jött létre, sikerét az aerobiknapról készült képek és videók tükrében mérhetjük fel igazán. Aki pedig részt vett a délutáni többórás "edzésen", az fáradtan, izzadtan, (holnaptól erõs izomlázzal küzdve), de élményekkel teli és mosolyogva tért haza. Jó volt ezt látni. 
Új kezdeményezés, jó szervezés, rengeteg munka, összefogás. Talán a titok "csak"ebben rejlik, s ennyi elég ahhoz, hogy összehozzon egy közösséget.

Egyre többször és egyre bátrabban.


A szervezõk köszönik a résztvevõknek, segítõknek, családtagoknak, támogatóknak, akik hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.


Támogatók:

BALCZÁR CSALÁD

BÁZEL CUKRÁSZDA
CZEGLÉDI DEZSÕ
DOBOS JÓZSEFNÉ
HORVÁTH ANDRÁS
HORVÁTHNÉ KÁLMÁN TÍMEA
HORVÁTH LÁSZLÓ (pék Laci)
JÁKI AGRÁR KFT
NAPSUGÁR VEGYESBOLT
POLGÁRMESTERI HIVATAL
RÁCZ CSALÁD
SINKA BT.
SUBITS LÁSZLÓ
VIDÓCZI CSALÁD
ZELLES TIHAMÉR