Karitász házavatás


Bizonyára önök is észrevették, hogy az elmúlt időszakban, nagy sürgés forgás volt a régi húsbolt udvarán. Nos, ez azért történt, mert a már a hosszú ideje tevékenykedő Jáki Karitász egy új, nagyobb és jobb székhelyet kapott az eddiginél.

A hely szebbé tételéhez kérték a Jáki Önkéntes Tűzoltók segítségét. Szervezetünk tagjai szívesen segítettek és kitartóan dolgoztak. Az új ingatlan udvarán egy épület elbontásra került, és a már régóta az udvaron levő ágat is eltüzeltük. Többen zúgolódtak, mondván nagy füstöt csináltunk, de ezt a munkát nem lehetett máshogyan megoldani, ezen felül pedig remek alkalom volt számunkra, hogy egy bejelentett tűzoltási gyakorlatot tartsunk.

A nagy munkának, és a sok ember összefogásának meg lett az eredménye. A Karitász székhely felavatására, október 12.-én került sor. A házavatásra egyesületünket is meghívták. A megnyitó alkalmával a Karitász dolgozók nevében megköszönték mindenki áldozatos munkáját, majd Szemes István polgármester és Horváth Mihály mondott pár gondolatot az összefogásról, az önzetlen segítségnyújtásról és arról, hogy milyen nagyszerű és fontos munkát végez a civil szervezet. Ezek után Dr Rátkai László tisztelendő úr felszentelte a megújult épületet.

A Karitász dolgozók sok finomsággal kedveskedtek a jelenlévőknek.

Biztos vagyok abban, hogy a jövőben egyesületünk segítségére bármikor számíthatnak, és remélem, hogy ez az alkalom nem egy egyszeri esemény volt, hanem egy virágzó együttműködés kezdete a két szervezet között.


2013.10.16.

Kovács Ákos