"Mozogni jó!"

Amikor Jákra költöztem, örömmel tapasztaltam, hogy sokan szeretik a sportot.
Fontos megemlíteni, hogy a Polgármesteri Hivatal termet és eszközöket biztosít a mozogni vágyó lakosoknak. Én személy szerint egész életemben foglalkoztam a mozgással, ha tehettem eljártam teniszezni, kocogni, kerékpározni, de mindenek elõtt az aerobik volt a legfontosabb számomra.
A zenére végzett mozgás testi és lelki harmóniát teremt. Kiûzi a negatív gondolatokat, a jó ritmusra végzett gyakorlatok boldogsághormont produkálnak a szervezetben, amitõl jókedvû leszek még akkor is, ha nagyon elfáradtam a torna során. Minden hétfõ és szerda, amikor az edzésekre mehetek, új erõt adnak a következõ munkanapokra, ahol a stresszhelyzetekbõl is könnyebb kimászni.
A sport és a mozgás megtanít a kitartó erõfeszítésekre, és a csapat, amellyel együtt dolgozzuk végig az órákat, összekovácsolódik ez által. A mozgás felszabadít, erõt ad, gondolatokat ébreszt, a testi-lelki frissességet könnyebb megõrizni, és nem utolsó sorban fiatalít azáltal, hogy testünk formálódik.
Önbizalom-erõsítõ is egyben, mert sikerélményt nyújt a szürke-monoton hétköznapi életben. Mozgás nélkül nincs fogyás sem, egyetlen fogyókúra sem lehet egészségesen tartós, ha nincs mellette pluszmozgás, rendszeres sporttevékenység.
Hálás vagyok, hogy lehetõségem van minderre, és köszönet mindazoknak, akik létrehozták, szponzorálják, és kitartóan összetartják csapatunkat!


Pár hónapja járok tornára. Örülök, hogy kihasználhatom ezt a lehetõséget.
Két kisgyerekemmel vagyok otthon egész nap, így kimozdulhatok egy kicsit a mindennapos tennivalók közül, és még mozgok is. Az elsõ kisbabám megszületése után otthon kényelmesen tornáztam videokazettával, DVD-vel. De most már két gyerek mellett nem tudok otthon erre idõt szakítani. Ezzel a lehetõséggel megoldhatom, hogy esténként, amikor a férjem tud vigyázni a gyerekekre, ne zavarjanak tornázás közben.
Már csak a szomszédasszonyom biztatására volt szükség…


Az aerobik mindig része volt az életemnek. Még kismama koromban is jártam, ameddig csak tudtam.
Mivel ülõmunkát végzek, ezért nagyon fontos számomra a testmozgás. Szombathelyi lévén sokan megkérdezik tõlem, hogy miért éppen Jákra járok aerobikozni? Kezdetben a barátnõm ajánlotta, és csatlakoztam hozzá. Mivel van összehasonlítási alapom, elmondhatom, hogy az órák nagyon szuperek, vetekszenek bármelyik szombathelyi fitnessterem óráival. Nincs olyan izom, amire még ne „gyúrtunk” volna. Kriszti mindig nagyon változatosan állítja össze a „menetrendet”.
Ezért mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen: MOZOGNI JÓ!


Számomra az aerobik mozgást, kitartást jelent, mely sikerélménnyel párosul.
Az elején minden egyes alkalommal nehéz volt elindulnom az órákra. Igyekeztem kifogásokat keresni, hogy miért nem tudok idõt szakítani a mozgásra. Aztán nagy duzzogva mégis elindultam. S lám: az óra végére mintha kicseréltek volna: friss és üde lettem! Persze másnap meg nagyon „karcsúnak” éreztem magam.
Ma már az életem részévé vált, mely nem kismértékben köszönhetõ a csapatnak s az oktatónak, aki mindig igyekszik biztosítani a jó hangulatot. Minden egyes órára más-más gyakorlatsort állít össze a különbözõ testrészek megmozgatására, és a gyakorlatok közben is helyes instrukciókkal lát el bennünket.
Ezért csak azt ajánlhatom Neked is: gyere, és mozogj velünk Te is!


Fél éve járok rendszeresen aerobikedzésre. Nagyot változott azóta az életem.
Túlsúlyos lévén eddig nehezen mozogtam otthon is, ma már könnyebben megy a házimunka, kerti munka. Sokkal energiadúsabb lettem, jobb a közérzetem és a kedélyem - még egy fárasztó edzés után is. Jobban figyelek a táplálkozásomra, s így a családom táplálkozására is. Próbálok egészségesebben élni, melyhez a torna, a mozgás nagymértékben hozzájárul.
Most már nem szívesen hagyok ki egyetlen alkalmat sem, ha tehetem, minden edzésen részt veszek. Nagyon jó lehetõségnek tartom, amiért minden hétfõn – szerdán képes vagyok 20 km-t autózni!


Hat éve járok aerobikra. Nagyon hamar megkedveltem, 1 hónap után már hiányzott (volna), ha kimaradt 1-1 alkalom.
Több oka is van annak, hogy „függõvé” váltam:
- Jó a csapat (nincs „rongyrázás”, ki milyen márkás cuccban mozog)
- a gyakorlatok követhetõk, fokozatosan nehezednek, változatosak
- minden szükséges magyarázatot megkapunk ahhoz, hogy a leghatékonyabban végezhessük
el a mozgásanyagot, és ne legyen sérülés
Eredmény: Bár a súlyfeleslegem nem olvadt el, de sokkal rugalmasabbnak, hajlékonyabbnak érzem magam. Bírom a gyaloglást, a lépcsõzést, mivel az állóképességem nagyobb lett. Nem fáj a hátam, mert megerõsödtek a tartóizmaim, jobb lett a tartásom.
Mindenkinek ajánlom, kortól és súlytól függetlenül, hiszen magamról sem hittem volna, hogy ennyi örömöt fog okozni „egy kis mozgás”.