Összeállítottam egy saját kis WalkPack-et, segítséget nyújthat egy friss gazdinak. Szóval mi is kell egy sétához?

Először is természetesen hám vagy nyakörv és póráz. Én a hámot jobbnak tartom, mert a kutyát így könnyebb visszafogni úgy, hogy nem fojtogatjuk. Erre a felszerelésre mindenképpen szükség van, még szófogadó kutya esetén is, mert egyrészt sosem lehet tudni épp mit lát meg a túloldalon, amiért érdemes átfutni a négysávos úton, másrészt pedig a közterület felügyelők komoly pénzekkel büntetnek, ha szabadon sétál a kutya. Én a parkban azért elengedem, hogy játszhasson a többiekkel.

Szájkosár: 5kg felett elvileg már sétához is kötelező, de én nem szoktam ráadni, csak BKV járatain ahol tényleg kötelező. Ettől függetlenül mindig nálam van, bármikor kellhet.

Oltási könyv: Azért érdemes legalább a fénymásolatot magunkkal vinni, mert erre is akármikor szükség lehet. Ha esetleg egy másik kutya összeverekedne a miénkkel, és véres következményei lennének, akkor kéznél kell, hogy legyen. (velem még nem fordult elő, de ismerősi körben sajnos volt már ilyenre példa). Akárcsak mindenféle tömegközlekedési járművön követelmény, hogy nálunk legyen a kiskönyv.

Frizbi: ez nálunk alapfelszerelés, a kutyánk megszállott. De szeretjük mi is, mert jó nézni milyen ügyes és jól le is fárasztja őt, így nyugodtak vagyunk, hogy mozog eleget.

Víz: Eddig mindig vittem magammal vizet, mert a játéktól nagyon megszomjazik, de most találtunk egy csapot a parkban, amiből mindig tud inni, így azt most nem kell vinni.

Jutalomfalat: régen ezzel szoktattuk szobatisztaságra, mindig nagyon nagyon megdicsértük, ha kint végezte a dolgát és jutalmat kapott érte. Most is mindig adok neki séta végén, hogy tudja, hogy nagyon okos volt ma és büszke vagyok rá :D Folyamatosan érdemes jutalmazni őket, így van céljuk és így sokkal lelkesebben viselkednek jól…vagy, hogy is mondjam…nagyon tudnak örülni neki, ha tudják, hogy jól csináltak valamit.

Zacskó: nagyon fontos, a közterület felügyelők ennek hiánya miatt is büntetnek! Persze ne ez legyen a motiváció, hogy felszedjük a kutyapiszkot. Képzeljük el, hogy mindenki otthagyja a fűben, hány napba telne, hogy be se akarjuk tenni a lábunkat a parkba? Én a Fressnapfban szoktam venni kifejezetten erre a célra zacskót, de ha elfogy, félre szoktam tenni a zsemlés meg gyümölcsös zacskókat, ezek is teljesen megfelelnek a célra.

Ha megvan minden, irány a park! Játszatok, barátkozzatok, futkossatok és érezzétek nagyon jól magatokat!

 

borító képért köszönet: www.dogsbehaviourltd.co.uk