Fürdõszobai rendszerezés

 

Azért nagyon érdekes téma ez a rendszerezés, mert egyrészt minél praktikusabban tároljuk a dolgainkat, annál könnyebben találunk meg mindent és a tisztítás is egyszerûbb. Ha szép tárgyakat választunk a tárolásra, akkor pedig olcsón és egyszerûen feldobhatjuk az egyszerû fürdõszobát is. Én a fürdõben, a tárolásra mindössze egy IKEA állványt/ polcot használok és néhány ráakasztható mûanyag tárolót.


Nagyon szeretem ezeket a kis tárolókat, alapvetõen konyhai kiegészítõként reklámozzák õket, de fürdõben is nagyon ki lehet õket használni. Láttam már úgy, is hogy gyerekek íróasztala felett egy fémrúdra volt felakasztva ahol színes ceruzák és egyéb rajzeszközök voltak benne. Nem utolsósorban pedig nagyon olcsó is.

A bhg.com és Martha Stewart mutat egykét szintén nagyon jó és nem mellesleg szebb megoldást is a pipere cuccok tárolására:
Ez egy nagyon eredeti megoldás az IkeaHackers oldaláról. Itt olyan alkotásokról tesznek fel képeket, amelyeknél IKEA bútorokat és kiegészítõket nem rendeltetésszerûen használják, ez a törölközõ tároló például hivatalosan bortartó. Az alsó képeken a térelválasztó pedig az IKEA Rectangle nevû vázájából készült. Nagyon, nagyon szeretem ezt az enteriõrt, mert nagyon elegáns a sötét fa és fehér szín miatt, de a teret a fényjáték nagyon játékossá teszi. A minimalista környezet és letisztult formák kiemelik ezt a nem mindennapi megoldást:


Az a jó ezekben a képekben, hogy ösztönöz arra, hogy nyugodtan próbáljunk ki új dolgokat, kísérletezzünk az anyagokkal, megoldásokkal, mert sokszor születnek mûködõképes és eredeti megoldások. Az alkotás öröme pedig már csak önmagáért is megéri!

 

De, hogy ne csak szép képeket mutogassak, hanem valami értelmeset mondjak is, igyekeztem összeszedni én hogyan rendszerezem a fürdõszobai dolgainkat. Mivel mi csak ketten lakunk (+ a négylábú barátunk, de neki nincs szüksége sok szépségápolásra), nincs olyan nagyon sok cuccunk. De van néhány szabály, amit betartunk, különben ketten is tudnánk nagy káoszt csinálni:

  1. Bontatlan, tartalék termékek soha nincsenek elõ, szépen egy dobozba vannak rendezve a gardróbban.
  2. A tusolóban csak annyi flakon van, amit nap, mint nap használunk.
  3. Minden nap áttörlöm a mosdókagylót és a csapot egy mikroszálas törlõkendõvel, a WC-t pedig átkefélem. (ez a szokás késõbbi írásban fog értelmet nyerni). Ezt azért jó, mert kb. 1 percembe kerül naponta, és a fürdõnek a legszebb dísze a csillogó mosdókagyló és a tiszta WC. Szerintem.
  4. Nem gyûjtögetek semmit, hogy „majd egyszer elhasználom” vagy „jó lesz az még”. Ami nem jó, azt el kell adni, ajándékozni vagy akármi, de teljesen felesleges és rossz, ha felhalmozzuk azt, ami nem kell. Ha ma nem áll jól a zöld szemhéjpúder, akkor holnap sem fog, és ha rossz egy rúzs színe/ íze az holnap sem lesz jobb.
  5. Végül egy videót szeretnék mutatni, szigorúan csak maximalistáknak. Anthea Turner a tökéletes háziasszony, egy takarítós reality műsorvezetője, az a feladata, hogy megtanítsa erre-arra a pokoli rossz háziasszonyokat. Ebben a videóban azt tanulhatjuk meg, hogy kell szabványosan hajtogatni a törölközőt.