Az ELMÛ-ÉMÁSZ gazdasági csoport 2012. februárjában  tanulmányi versenyt hirdetett az energiatakarékosság jegyében, amire a Jáki Nagy Márton Általános Iskola 4+1 fõs csapata is jelentkezett. A három fordulós verseny elsõ feladata egy videó elkészítése volt, amelyet megnézhettünk a youtubon is, hiszen az elsõ forduló teljesítésének feltétele ennek feltöltése volt a videó megosztó portálra. Ennél a feladatnál nem a technikai megvalósítás minõségét, hanem az ötletességet és a tartalmat jutalmazták, amiben - látván a kisfilmet- nem volt hiány. 
Ötletes, kreatív filmjüknek köszönhetõen továbbjutottak az ápr. 2-15.-ig lebonyolításra kerülõ második fordulóba, ahol online teszt kitöltésével kell bizonyítaniuk tudásukat, tájékozottságukat az energiatakarékosság és a megújuló energiák témakörében. Ebben a fordulóban az országból már csak 45 csapat van versenyben!
Reméljük itt is simán veszik az akadályt, és május 12-én a harmadik fordulóban a legjobb 10 csapat között élõ adásban is drukkolhatunk nekik!
Annyi már biztos, hogy már most nyertek az iskolának egy egyedülálló, keresekedelmi forgalomban nem kapható Fizibox dobozt, amely fizikai kísérletek iskolai bemutatását szolgáló eszközöket tartalmaz mintegy 100.000 forint értékben.
Szép munka volt, csak így tovább!
A csapat tagjai:
      
Hegedüs Kata
Komondi Márk
Szanyi Attila
Török Patrik
Hende István