Különleges Vas megyei recept!
Összetevők:
Tészta:
60 dkg liszt
20 dkg margarin
2 egész tojás
10 dkg cukor
1,5 dl tej
1 csomag szalalkáli
1 citrom reszelt héja és leve
1 kanál főzőrum
Krém:
30 dkg cukor
10 dkg liszt
1 liter tej
25 dkg margarin
3 kanál fekete kakaó
Tészta:
A margarint morzsoljuk össze a liszttel, cukorral. A szalalkálit oldjuk fel a tejben és adjuk hozzá a tésztához, a tojásokkal együtt. A citrommal és a rummal alaposan gyúrjuk össze az egészet.
Osszuk a tésztát 6 egyforma gombócra. Nyújtsuk ki őket gyúródeszkán, akkorára, mint a sütőlap, és a tepsi hátán, vagy sík lapon süssük meg őket. Mielőtt beraknánk, villával alaposan szurkáljuk végig a tésztát, hogy ne púposodjon fel. Gyorsan megsül!
Krém:
A cukrot karamellizáljuk, majd gyorsan adjuk hozzá a tejben simára kevert lisztet és a kakaót. Főzzük krémmé. Ha kihűlt, keverjük simára a margarinnal.