Tavaszi galambleves

 
 
 

Összetevők:

Hozzávalók: 2 fiatal galamb (olyan, amelyik még nem repül), 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál rizs, 2 dkg zsír, 1 kiskanál liszt, másfél deci tejföl, 1,5 liter víz, só.

Négyfelé vágjuk az alaposan megtisztított, megmosott galambokat, és vízzel leöntve, csíkokban belevágjuk a megtisztított zöldséget. Megsózzuk, hozzáadjuk a rizst, és fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. A zsírból a liszttel világos rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, végül a finomra vagdalt petrezselyemzölddel ízesítjük. A tálban simára keverjük a tejfölt, a tojássárgával, erre merjük, állandóan kevergetve, nehogy összekapjon, a forró levest. 

Forrás: http://www.agroinform.com/receptek/Levesek-Tavaszi-galambleves/20110203-244/