Frankfurti leves
Hozzávalók:
50 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
2 dkg zsír
2 dl tejföl
2 pár virsli
őrölt bors
egész kömény
vegeta
só
pirospaprika
liszt
A kelkáposztát (torzsája nélkül) ujjnyi csíkokra vágjuk, majd 1 liter
vízben feltesszük főni. Teszünk bele ízlés szerint egy kis borsot,
vegetát, őrölt vagy egész köményt.
Ha
a káposzta megfőtt, az apró kockára vágott hagymát zsíron sárgára
pirítjuk, rászórunk két evőkanál lisztet és simára keverjük.
Ezután a tűzröl levéve elkeverünk benne egy teáskanál pirospaprikát és a
tejfölt. Ezt a rántást keverjük bele a forrásban lévő levesbe,
majd ízesítjük.
Végül 2-3 percig belefőzzük a karikára vágott virslit.
Négyfelé vágjuk az alaposan megtisztított, megmosott galambokat, és vízzel leöntve, csíkokban belevágjuk a megtisztított zöldséget. Megsózzuk, hozzáadjuk a rizst, és fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. A zsírból a liszttel világos rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, végül a finomra vagdalt petrezselyemzölddel ízesítjük. A tálban simára keverjük a tejfölt, a tojássárgával, erre merjük, állandóan kevergetve, nehogy összekapjon, a forró levest.
Forrás: http://www.agroinform.com/receptek/Levesek-Tavaszi-galambleves/20110203-244/